Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
TİKA ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile OMEG Girişimcilik Merkezi tarafından Çadlı işadamlarına girişimcilik eğitimi verildi.

OMEG’in Girişimcilik Eğitimi Programı'na katılan Çadlı iş adamları, İstanbul’da İkitelli ve Dudullu Organize Sanayi bölgeleri ile Isparta’nın Yalvaç ilçesinde tarım ürünleri işleme tesisleri ve tarım makineleri üretim atölyelerini inceledi. Yerinde pratik eğitim öncesinde, konuk işadamlarına teorik bilgileri içeren eğitimler de verildi.

Heyette yer alan Çad Merkez Bankası eski Başkanı İdris Osman Cami, Türkiye’nin içinde bulunduğu hızlı gelişim ve pek çok alanda ulaştığı ileri seviye karşısında duyduğu hayranlığı dile getirdi. Osman Cami, “Bize şu ana kadar hep ‘Ne varsa Fransa’da var, Türkiye ise işte bildiğiniz o hasta adam’ propagandası yapıldı. Türkiye’de gördüklerimiz sadece bu propagandayı çökertmedi, gördüklerimiz bizi hem sevindirdi, hem de bizim de aynı şeyleri başarabileceğimiz konusunda bize cesaret ve umut verdi. İslam'ın asırlarca bayraktarlığını yapmış Osmanlı’nın evlatlarının yeniden ayağa kalktığını, her alanda ilerlediğini, geliştiğini ve daha önce birlikte olduğu kardeşlerini hatırlayıp onlarla ilgilendiğini görmek her Müslümanı sevindiren bir olay.” dedi.

OMEG Girişimcilik Merkezi’nin TİKA ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü programa katılan heyetin başkanı iş adamı Ahmed Mbodou Muhammed ise “Türkiye’de gördüklerimiz arasında en çok küçük iş adamlarının kooperatifleşerek kendi imkânlarıyla kurdukları ‘sanayi siteleri’ ile Türk halkının kendisinin kurduğu, pozitif bilimlerle İslami bilimlerin yan yana okutulduğu imam hatip liseleri dikkatimizi çekti.” diye konuştu.

        OMEG Başkanı Ömer Kayır ise “Afrika ülkeleri bizim sadece ticari ortağımız değil, daha iyi bir dünya kurmak için karşılıklı yardımlaşabileceğimiz kalkınma ortağımız.” ifadelerini kullandı. Heyetin Türkiye’ye gelmesini organize eden Muhammed Abdoulaye Abdurrahman da “Afrikalılar için şimdi zaman Türkçe öğrenme zamanı. Türkiye ile Afrika ilişkileri daha çok gelişecek. Türkiye’de buna hazır olmalı. Bizler karşılıklı olarak eksiklerimizi birbirimizle tamamlayabiliriz. TİKA’nın basit katkılarla Çad’a büyük yardımı olabilir. Bunun için destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Heyet Türkiye’den ayrılmadan kendi aralarında kooperatif kurarak küçük sanayi alanında pat pat kamyonetleri, sondaj makineleri ve tekstil ürünleri üretimine başlama kararı aldı. Heyet Türkiye’den eğitim ve tecrübe aktarımı talep ediyor.

Editör: TE Bilisim