Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Yatırım bedeli ve yatak sayısı bakımından Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük termal kompleksi Nevşiher’in Kozaklı ilçesinde hizmete girecek. 2 bin kişiyi aynı anda ağırlama kapasitesine sahip komplekste 250 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Garanti Konut ve Kozza markalarını bünyesinde bulunduran Sel Yapı Grup, inşaat, mobilya, turizm, sağlık, hizmet ve arazi geliştirme alanlarında yaptığı yatırımlarla işsizlerin umudu haline geldi. Grubun Kayseri’nin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de 1500 konutluk inşaatları halen devam ediyor. Grup, Kozaklı ilçesindeki Türkiye’nin en büyük tek parça termal kompleksi olan otelcilik, fizik tedavi ve alışveriş merkezi yatırımında sona geldi.

Kayseri'de birçok defa vergi rekortmenleri arasına giren Sel Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, 2012 yılında temelini attıkları kompleksin 30 Ağustos 2015 tarihinde sanatçı Mustafa Ceceli’nin vereceği konserle açılacağını söyledi. 50 milyon lira ile başladıkları kompleksin yatırım bedelinin yeni alanların ilavesiyle 90 milyon liraya çıktığını anlatan Selman, tatil kompleksinin 60 bin metrekare kapalı ve 26 bin metrekare açık alandan oluştuğunu ifade etti.

Selman şunları söyledi: “2 bin kişiyi aynı anda ağırlama kapasitesine sahip kompleksimiz, Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük termal kompleksi olacak. Değişik büyüklüklerde 500 suit oda, 5 bin metrekare spa merkezi, bayan - erkek ayrı ayrı açık-kapalı 8 havuz, çatıda bayan havuzu, 9 bin metrekare alışveriş merkezi alanı, 12 adet farklı büyüklüklerde toplantı salonu, termal suyun derecesini ayarlayan sistem kompleksimizde mevcut. Tesis içerisinde ayrıca aqua parklar, sinema salonu, amfi tiyatro, bowling salonu, çocuk oyun salonu, internet kafe, kreş, bilardo ve dart salonları da misafirlerin hizmetine sunulacak. Ayrıca bünyesinde fizik tedavi merkezi olan bölgenin tek tesisi. Burada termal tedavi olanaklarını modern tıp ile buluşturuyoruz. Sigortalı hastalarımız hekim gözetiminde tedavi görecek. Yurt dışından da hasta kabul edilebilecek. Tatil kompleksinde yaklaşık 250 kişi istihdam edilecek."

MERSİN’DE MUHAFAZAKAR DENİZ TURİZMİ YATIRIMI

Sel Yapı Grup, Mersin Susanoğlu’nda da ilin tek muhafazakar alternatif deniz turizmi sitesini kuruyor. Kozza Blue Beach ismiyle hizmet verecek site denize sıfır olup, 250 adet bağımsız bölümden oluşuyor. Yine bay ve bayanlara özel açık ve kapalı havuzları, Aqua parkları, alışveriş merkezi, spa merkezi, restaurantlar, cafe ve oyun salonları da yer alacak. Su sporlarına dair bütün aktivitelerin mevcut olacağı tatil sitesinin 2016 yılında açılması planlanıyor. Burasının alternatif turizme yeni bir soluk katacağını belirten Sel Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, “Tesisimizin inşa edildiği Susanoğlu bölgesi eşsiz denizi ve kumsalı ile mavi bayrak ödüllü nadir sahillerdendir. İnşaatımız hızla devam ediyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim