AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Park ve oyun alanı ile bilinen VIALAND, 2015’te Türkiye’nin güneyine yatırım yapmayı planlıyor.


Bünyesinde AVM ve otel de barındıran mekan, ekonomiye 2014’te 200 milyon Euro katkı sundu.

Gürsoy Grup ve Via Properties’in 650 milyon dolar yatırımı ile hayat bulan VIALAND, geçen sene 22 milyon konuk ağırladı. 2015’te bu rakamın 30 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. 170 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık alanı bulunan yerde şu an 200’ü aşkın dükkan var.

Orta vadede Türkiye’ye gelen turist sayısını yüzde 15 arttırmayı hedefleyen VIALAND’ın Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, “110 bin metrekare kiralanabilir alanı ve yüzde 98 doluluk oranı ile yeni ve büyük markalar ile kuvvetlenen VIALAND, Türkiye’de 22. şubesini açacak olan Porland gibi büyük markaları bünyesine dahil ediyor. 2015’te VIALAND alışveriş caddelerine katılacak yeni markalardan biri de Wild Park. Wild Park, 2 bin 500 metrekare kapalı alanda, kapalı ve yarı açık cam bölmelerde vahşi yaşam deneyimi sunacak bir marka.” dedi.


Alişoğlu şöyle devam etti:

” VIALAND, Avrupa'da en çok tercih edilen ilk üç tema parkından biri olma hedefinde kararlı. 2014’te ‘Shining Star Awards - Eğlence Ödülleri’ etkinliğinde ‘Türkiye’nin En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi’ ödülüne layık görüldük. Yatırımcılarımız ‘2014’ün Girişimcileri’ seçildi. VIALAND; ‘Sign of the City Ödülleri’nde ise Türkiye’nin ‘En iyi Sosyo-Kültürel Projesi’ ödülünü aldı. Yine geçtiğimiz sene dünyanın 80’i geçkin ülkede faaliyet yürüten, bağımsız marka değerlendirme kurumu Superbrands tarafından da Türkiye’nin süper markalarından biri olarak seçildi. VIALAND, dünyada tema parklar ve eğlence merkezleri ile ilgili tek kurum olan IAAPA üyesi. Benim de IAAPA komitelerinde yönetici olarak görevlerim var ve bu uluslararası arenada VIALAND adına ülkemizi temsil ediyorum. 2015 Mayıs ayında yapılacak IAAPA Avrupa toplantısı VIALAND’da olacak.”


VIALAND HOTEL’E DE İLGİ ARTIYOR

14 bin metrekare alanda, 101 odasıyla hizmet veren VIALAND PALACE Hotel’e talep artıyor. Otelin açıldığı 2014 Haziran ayından beri doluluk oranı yüzde 80’i aşıyor. Kurum 2015 içinde ikinci bir beş yıldızlı otel projesi ile yatırımlarına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim