Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Türkmenistan Petrolgaz ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan haberde, Türkmenistan'ın hem karada hem de denizde devasa enerji kaynaklarına sahip olduğu ve doğalgaz kaynaklarını dünya pazarlarına, özellikle Doğu ve Avrupa güzergahı için projeler üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

Dünyanın 4'ncü doğalgaz ülkesi Türkmenistan'ın uluslararası gaz pazarına ulaşmak için çaba gösterdiğinin belirtildiği haberde, "Avrupa pazarına 10 ila 30 milyar metreküp doğalgaz ihraç etme çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle, Türkmenistan'dan Azerbaycan'a doğru uzanacak Hazar'ın altından geçecek doğalgaz boru hattı yapımı değerlendiriliyor. Bu proje ile ilgili görüşmeler değişik platformlarda sürdürülüyor. Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, belirli ülkeler ve şirketler bazında müzakere ediliyor. Dünya Bankası'nın siparişi üzerinde RSK Environment ltd şirketi tarafından ön çevre çalışmaları yapıldı ve bunun sonucunda Trans-Hazar doğalgaz hattının çevre bakımından güvenli olduğu teyit edilmiştir" denildi.

Trans-Hazar hattı ile ilk etapta doğalgaz kaynakları Hazar'ın Türkmenistan kıyısındaki yataklardan gönderilecek. Avrupalı uzmanların tahminlerine göre, Türkmenistan'ın Hazar kıyısındaki keşfedilmiş ve kanıtlanmış doğalgaz rezervi her sene bu bölgeden 16 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapılabilinecek.

Editör: TE Bilisim