Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Türkmenistan hükümeti, Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) üye olma kararı aldı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bununla ilgili müzakere sürecinin başlatılacağını duyurdu.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu’nda DTÖ’ye üye olmak istediklerini kaydetti. Bunun için ekonomiden sorumlu yardımcısı Annamuhammet Goçiyev’e talimat veren Berdimuhamedov, örgüte üye olmak içim üyelik müzakerelerinin başlatılacağını söyledi.
Türkmen lider, üyelik işlemleri hakkında bilgi edinilmesi gerektiğini söyleyerek, bunun için bir komisyon kurulmasını istedi.
1991 yılında bağımsızlığını kazanan Türkmenistan, ilk kez DTÖ üyeliği için baş vururda bulanacak. Avrupa Komisyonu Jose Manuel Barroso, 2011 yılında Türkmenistan’a yaptığı ziyarette ilk kez DTÖ üyeliğini gündeme getirmişti. Barroso, Türkmen yönetimini örgüte üye olmaya davet ederek, bunun Türkmenistan ile Avrupa Birliği arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirtmişti.
Orta Asya ülkelerinden Tacikistan ile Kırgızistan DTÖ üye oldu. Kazakistan’ın bu örgüte üyelik müzakereleri devam ederken, bölgenin diğer bir ülkesi Özbekistan ise örgütün toplantılarına gözlemci statüsünde katılıyor.

Editör: TE Bilisim