Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
İhracatın yükselen yıldızı Türk su ürünleri sektörünün tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2016 yılında tanıtım atağına, Aşkabat şehrinde düzenlenen 7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı ile başladı. 9-11 Şubat 2016 arasında Aşkabat Sergi Köşkü'nde, bin 900 metrekarelik alanda inşaat, inşaat malzemeleri, dayanıklı ev eşyaları, kozmetik, gıda, ısıtma, makine, plastik, kimya ve mobilya sektörleri başta olmak üzere 93 Türk firması, ürünlerini Türkmenlerin beğenisine sundu. Fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdulyew, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu birlikte yaptı.

Fuarda ikinci kez yer aldıklarını belirten STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkmenistan ve diğer Türki cumhuriyetlere, bu yolla ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkmenistan’da bütün gıda gruplarında Türk firmalarının pazarda hakimiyetinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren İşliel, “Türkmenistan'ın en büyük AVM'si, bir Türk ortaklığı. Türkmenistan'da levrek, çipura, alabalık ve hamsiyi biliyorlar ve severek tüketiyorlar. Türkmenistan geleneğine göre eskiden perşembe günü, balık yeme günleriymiş. Biz de bu geleneği canlandırmak ve bu gelenek sayesinde Türkiye'nin ihracatını arttırmak istiyoruz." dedi.

Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın, Türkiye'nin ve Türk ürünlerinin tanıtımı için doğru bir model olduğunu anlatan İşliel, şöyle devam etti: "Türkmenistan pazarı, Türk firmalarının bireysel tanıtım çalışmalarıyla girmeleri ve tutunmaları zor olan bir pazar. Bu model sayesinde Türk firmaları, Türkmenistan pazarına girme ve ürünlerini tanıtma olanağı elde ediyor. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, başka ülkelerde de model olarak kurgulanabilir."

Türkmenistan ile Türkiye'nin doğal kardeşliğini ekonomik kardeşliğe dönüştürmek istediklerini ifade eden Bakan Elitaş ise iki ülke işadamlarının biraraya gelmesini ve ticareti arttırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim