Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Türkmenistan’ın en prestijli uluslararası etkinliklerinden olan “Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu” bu sene yurtdışında yapılacak. Her sene Aşkabat'ta yapılan bu organizasyon için bu yıl İstanbul seçildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un desteğiyle Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu 5 – 6 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Organizasyona, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, DEİK / Türk – Türkmen İş Konseyi ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yapacak.

Düzenlenecek Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu, Türkmenistan’da yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına büyük imkan tanıyacak. Etkinliğe Türk firmaları yanı sıra uluslararası ekonomi alanda söz sahibi ülkelerin temsilcilerinin de katılımı hedefleniyor. Yatırım Forumuna, İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika, Japonya, ABD, Rusya, Kazakistan’ın yanında Çek Cumhuriyeti Arnavutluk, Bosna Hersek, Peru, gibi ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri, ticaret elçileri, büyükelçiler, başkonsolos, konsolosları katılacak. 30’a yakın ülkeden temsilcinin beklendiği foruma ayrıca uluslararası kuruluşlarda destek veriliyor.
Türk şirketleri Türkmenistan’daki inşaat projelerinin büyük bir kısmını yıllardır başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Türk şirketlerinin 2012 yılında Türkmenistan’da üstlenilen 80 projenin toplam bedeli 4.9 milyar dolar seviyesi ulaştı. 2013 yılına da başarılı bir adım atan Türk müteahhitlerinin bir ay içerisinde aldıkları işin değeri 3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Editör: TE Bilisim