AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, terör sorununun çözümü için başlatılan sürecin, yapıcı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesini istedi.

Onatça, “Türkiye’de yıllardır özlemini çektiğimiz barışın sağlanması için tüm çevreler sorumluluk içinde, barışa destek yönünde hareket etmelidir. Ülkemizin gelecek nesillerine bunu borçluyuz.” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Onatça, terör ve Kürt sorununun çözümünün önünün açılması, ülkede barış ve huzurun sağlanması konusunda başlatılan çabaları desteklediklerini aktardı. Onatça “Terör yıllardır canımızı yakıyor. İş dünyası olarak önceliğimiz; terör olaylarının son bulması, Kürt sorununun çözülmesi, barışın ve toplumsal huzurun sağlanmasıdır. Süreç kararlı ve yapıcı bir biçimde yönetilerek, sağduyuyla sürdürülmelidir.” diye konuştu.

Terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte sorumluluğun, yalnızca hükümete ve siyasi partilere değil, sivil toplumdan medyaya ülkenin tüm kurumlarına düştüğünü vurgulayan Süleyman Onatça, “Tüm siyasi partiler ve temsilciler, sivil toplum örgütleri, medya, aydınlar; kutuplaştırıcı ifadelerin ve nefret söylemlerinin karşısında durarak, barış dilini öne çıkararak, ortak bir yaklaşım geliştirmelidir. Türkiye’de yıllardır özlemini çektiğimiz barışın sağlanması için bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi, tüm çevrelerin sorumluluk içinde barışa destek yönünde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin gelecek nesillerine bunu borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ANAHTAR YENİ ANAYASA

Kürt sorununun demokratik çözümü için en önemli anahtarın yeni anayasa olduğuna inandıklarını kaydeden Süleyman Onatça, şöyle konuştu: “Yeni anayasanın tüm kültür, kimlik, dil, din ve inançların varlığını kabul etmesini, demokratik ve kültürel hakları anayasal güvence altına almasını, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik olmasını bekliyoruz. Yeni anayasada ifade özgürlüğünün genişletilmesi, Kürt sorunu ile bağlantılı siyasi görüş-düşüncelerin özgürce ifadesini ve meşru siyasi zeminde tartışılarak değerlendirilmesini sağlayacaktır. Hak ve özgürlüklerin eksiksiz tanınması, Kürt sorununun çözümü için asgari zeminin oluşturulması açısından önemlidir. Yeni Anayasa, farklılıklarımız içinde birlikte yaşamamıza izin verecek, barış ve huzur ortamının yaratılmasına hizmet edecektir.”

Editör: TE Bilisim