AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen Türk - Filipinler İş Forumu ile yeni ticaret kapıları aralıyor.

TUSKON’dan bir grup işadamı Filipinler’e ticaret ziyaretinde bulunuyor. TUSKON heyeti, ziyaret çerçevesinde Filipinler Devlet Başkanı Yardımcısı Jejomar Binay ile başkanlık sarayında görüştü. TUSKON heyetine TBMM Filipinler Dostluk Grubu Başkanı ve Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu ve TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Altıntaş önderlik etti.

TUSKON’un Manila temasları çerçevesinde Türk - Filipinler İş Forumu organize edildi. Foruma yaklaşık 70 Türk işadamı katılırken, 300’e yakın Filipinli firma katılım gösterdi.

Forumda Türkiye'nin Manila Büyükelçisi Hatice Pınar Işık, Türkiye’nin ekonomik altyapısı ve işadamlarının dünyaya açılması ile ilgili bir sunum yaptı.

Foruma katılan Türk ve Filipinli işadamları, karşılıklı iş yapma konusunda çok iştiyaklı olduklarını aktardı. Ayrıca Filipinler’in 100 milyon nüfusuyla genç, enerjik, tüketime endeksli bir toplum olduğu üzerinde duruldu.

Forum çerçevesinde Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası ile TUSKON arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Forumda Filipinli yetkililer, otoyollar, binalar, altyapı, okulları kapsayan, kar paylaşımı esaslı ve yabancı ülke yatırımcılarına da açık 6 milyar dolarlık bir projeyi ilk defa Türk işadamlarıyla paylaştı. Görüşmede, gelir seviyesi düşük vatandaşlar için sosyal evler inşası projesinin tahmini bedelinin 25 milyar dolar olduğu ve bu projenin de altına girecek yabancı yatırımcılar arandığı vurgulandı.

TURİZM, İKİ ÜLKE ARASINDA EN HIZLA GELİŞECEK SEKTÖR

Turizmin iki ülke arasında en hızlı geliştirilebilecek sektör olduğunu ifade eden Nüans Turizm Müdürü Selim Sunay Demir, 10 Filipinli firma ile görüşme yaptıklarını ve en yakın zamanda Türkiye paket turlarını Filipinli turistlere satmaya başlayacaklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi ziyaret eden Filipinli turist sayısının 60 bin civarında olduğunu aktaran Demir, bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 18 artış gösterdiğini kaydetti.

Filipinler’de faaliyet gösteren Türkiye - Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ise her geçen gün yatırım ve ticaret yapma konusunda Filipinler’e gelen işadamı sayısının arttığını ve Türk işadamlarına Filipinler’de iş yapabilmeleri ile ilgili 300’e yakın üyeleriyle destek olmaya hazır olduklarını anlattı.

Editör: TE Bilisim