Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Ukrayna'dan Dalaman'a yapılan uçak sefer sayısı 19'a çıktı.

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Kharkov'dan Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen yolcu uçağı, havalimanında su takı oluşturularak karşılandı. Bravo Airways'e ait uçaktan inen turistler Türk lokumu, uçuş ekibi ise çiçeklerle karşılandı. Yolcular için ayrıca resepsiyon düzenlendi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Ukrayna pazarında yaşanan olumlu gelişmenin sürdüğünü söyledi. 40 milyonun üzerinde nüfusa sahip Ukrayna pazarında yaşanan olumlu gelişmelerin Türkiye turizm açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Güvenç, "Ukrayna'nın farklı kentlerinden Dalaman'a yapılan sefer sayısı bu uçakla birlikte 19'a yükseldi. Bölgemizi Ukrayna'da partnerlerimizle birlikte tanıtmaya devam ediyoruz." dedi.

Lemar Tour Ege Bölge Müdürü Semih Mod ise "Uzun zamandır bölgemizle ilgili Ukrayna'da çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Rusya ile aramızda yaşanan malum olaydan sonra ciddi bir Ukrayna atağımız oldu. Şu anda Harkov'la birlikte aşağı yukarı gelecek bir uçağımız daha var. Ukrayna'nın farklı kentlerinden haftada 5 uçağa çıkıyoruz. Kiev'den 3, Kharkov ve Odesa'dan birer uçak Dalaman'a uçacak." şeklinde konuştu.

Ukraynalı turistler de Türkiye'yi ve Dalaman bölgesini çok sevdiklerini ifade ederek, "Özellikle Marmaris ve Fethiye'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile mutfağı insanı kendisine hayran bırakıyor. Dalaman bölgesinde tatil yapmak çok güzel. Tüm tanıdıklarımıza bölgede tatil yapmalarını önereceğiz." diye konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim