Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle ikincisi düzenlenen ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımıyla başladı. Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen zirveye, Babacan'ın yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput ve işadamları katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahabettin Harput, Uludağ'da yaşanan salon sorunlarının çözüleceği müjdesini verdi. Sorunların önümüzdeki sene olmazsa bir sonraki sene mutlaka aşılacağını dile getiren Harput, "Bir süreden beri imar çalışmaları süren Uludağ'da bir kongre merkezi ve spor merkezinin yapımı plan bazında kesinleşmiştir. En kısa zamanda çok daha geniş salonlarda bu organizasyonları yapmayı umuyoruz. Uludağ yolunun iyileştirileceğini ve teleferiğin hizmete gireceğini ifade etmek istiyorum." dedi.

Zirvenin Uludağ'ın tanıtımına büyük katkı yaptığını kaydeden Harput, valilik olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 2023 hedefi doğrultusunda çok önemli konuların ele alınacağını vurgulayan Harput, ülkenin etkili, itibarlı ve söz sahibi olmasının ekonomik güçle doğru orantılı olduğunun altını çizdi. Harput, 2023 hedefine siyasi ve ekonomik istikrarla yüründüğüne dikkat çekti.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, zirveyi globalleşen bir düşünce ile yaptıklarını dile getirdi. Davos örneğini veren Ateş, etkinliğin ileride daha iyi noktalara geleceğini ifade etti. Yılda bir kez bütün ekonomi dünyasının geleceğinin tartışıldığı bir zirveyi planladıklarını belirten Ateş, salon sıkıntısı nedeniyle binin üzerinde olan katılımı sınırlı tuttuklarını kaydetti.

RAHVALI: ORTAK DEĞERLER SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA TEK YUMRUK OLABİLİYORUZ

Ağaoğlu Şirketler Grubu Ceo’su Hasan Rahvalı da toplantıya katılmadan önce 50 kadar konuşmacının profilini incelediğini ve göğsünün kabardığını belirterek, dünya ölçeğinde markaları yöneten CEO'ları, işadamları ve müteşebbisleri görmenin kendini gururlandırdığını kaydetti.

Rahvalı, şunları ifade etti: "Niçin bir aradayız, 2023 için hedefleri olan bir ülkeyiz. Türkiye, batı Avrupa Rusya, Ortadoğu ve Asya'nın merkezinde büyük bir çekim gücü konumunda. Bir ortak özelliğimizde bunu oluştururken, ortak hedefler, ortak değerler söz konusu olduğunda hemen tek yumruk olabilme, devlet adamları, iş çevreleri ve sivil toplumla aynı hedefe kilitlenme konusundaki başarımız olarak görüyorum. Bugün ki toplantının bu kadar ilgi görmesi de bunun kanıtı. Büyük hedefleri olan Türkiye'nin 2023 hedeflerini daha kısa ürede yakalayacağına inanıyorum."

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, dünyada risk dağılımının değiştiğine dikkat çekerek, ABD ekonomisinin gücünü ve dünyadaki lokomotif günücü kaybedeceği yönünde endişelerin arttığını dile getirdi. Gelişmekte olan ülkelere dikkat çeken Yalçındağ, yatırımların gelişmekte olan ülkelere kaydığını, bu gelişmelerin dünyada bir yıldız gibi parlayan Türkiye'ye yeni imkanları getirdiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim