Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Boksta asrın maçı olarak isimlendirilen müsabakanın galibi Floyd Mayweather’ın İsviçreli saat markası Hublot ile imzaladığı sponsorluk anlaşması İsviçre’de tartışmalara neden oldu.

Ünlü boksör Mayweather’ın geçmişte kadınlara şiddetten dolayı suçlu bulunması ve hapis cezası alması İsviçre’deki pek çok kadın hakları savunucu dernek ve kişilerin tepkisine neden oldu. Saat firması Hublot ise yapılan anlaşma ile aldıkları riski kabul ettiklerini açıkladı.

Beş yıl süren görüşmelerin ardından yapılmasına karar verilen karşılaşma 3 Mayıs günü gerçekleşti. Amerikalı Floyd Mayweather ile Filipinli Manny Pacquiao’nun mücadelesinden Mayweather 112’ye karşı 116 puan ile galip ayrıldı. Maçı böylesine farklı kılan ve asrın maçı olarak anılmasına neden olan ise maç için elde edilen hasılat oldu. Bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edildiği belirtildi. Maçın para ödülü ise hasılatı aratmadı. 300 milyon dolar olan "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı"nda anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather'ın, yüzde 40'ını Pacquiao'nun alacağı açıklandı.

Böylesine yüksek meblağların konuşulduğu bir ortamda ABD’li boksörün maçta giydiği şortunda ise Hublot markası dikkat çekiyordu. Fortune dergisine göre lüks saat markası asrın maçında görülmek için Mayweather'a 1 milyon dolarlık bir ödeme yaptı.

Asrın maçına saatler kala Amerikalı boksörün Hublot ile bir reklam anlaşmasına vardığı Las Vegas’ta düzenlenen özel bir programda duyuruldu. Hublot CEO’su Ricardo Guadalupe ile Mayweather tüm dünya medyasının yer aldığı bir zamanda objektiflerin karşısına geçti. Bi randa Mayweather'ın ünlü saat markasının yeni reklam yüzü olduğu ve tanıtım elçisi olarak yer alacağı görsel ve sosyal medyada yer aldı. Bu andan itibaren pek çok kişi boksörün geçmiş yıllarda karıştığı şiddet olayları ve özellikle eski kız arkadaşına uyguladığı şiddetten dolayı hüküm giymesini ön plana çıkararak saat markasının böyle bir kişiyi nasıl reklam yüzü olarak seçtiğini sorguladı.

"RİSK ALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ!"

Lüks saat kategorisinde yer alan Hublot markası 2008 yılında Louis Vuitton tarafından satın alınmıştı. Bünyesinde Tag Heuer ve Bvlgari gibi birçok lüks saat markası barındıran grubun saat bölümü direktörü Jean-Claude Biver ise yapılan eleştirileri onaylar nitelikte bir açıklama yaptı ve firmanın boksörün bu imajından dolayı risk aldığını söyledi. İsviçre medyasından yer alan tepkilerden sonra markadan yapılan açıklamada Mayweather'ın Hublot’nun reklam elçisi olmadığı ve yapılan anlaşmanın kısa süreli olduğu vurgulandı.

Editör: TE Bilisim