Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kendi gelirleriyle 20 milyon liraya alışveriş merkezi inşa etti. 5 katlı alışveriş merkezi için bu ay içerisinde ihaleye çıkılacağı açıklandı. Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Ünğan, 20 milyon liraya mal edilen AVM’nin, bölge müdürlüğünün bütün gelirlerinin 2-3 katı gelir sağlayacağını ifade etti. Böyle bir çalışmanın Türkiye’de ilk olduğunu belirten Ünğan, daha önce Antalya ve Kayseri’de vakıflar bölge müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle AVM’ler yaptırıldığını vurguladı.

Basın toplantısı düzenleyen Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, sahibi oldukları 23 adet vakıf lojmanı ve iş yeri olarak ekonomik ömrünü dolduran binanın yerine yaptırdıkları alışveriş merkezinde 92 adet kiralanabilir alan bulunduğunu belirterek, "Ekonomik değerini geçmişe göre kat be kat artıran bu mekân, ekonomik getiri anlamında hem kendi kurumlarına hem de Erzurum’a değer katarak şehrin çehresini değiştirecek." diye konuştu.

AVM’de olması planlanan mekanlarla ilgili bilgi veren Ünğan, “Zemin katta 4’lü bowling salonu ve diğer katlarda ise değişik metre karelerde mağazalar ve kafeler yer alacak. İçinde yürüyen merdivenleri bulunan 3 katlı bin 800 metrekare büyüklüğünde bir mağaza alanı ile 4. katın tamamı 3 bin 900 metre kare fast food katı olarak hizmet verecek. Ayrıca 3 kapalı lokanta yeri ve 210 metrekare açık terası bulunacak. 5. katta 5 cep sineması ve bin, metre kare açık terası hizmet verecek.” şeklinde konuştu.

Ünğan, yaklaşık 120 araçlık otoparkı ile sadece Erzurum’un değil, bölgenin en modern alış veriş merkezlerinden birisi olma özelliğini elde eden binanın iskân ruhsatının alınma aşamasında olduğunu kiralama ihalesi için gerekli izinler alındığını, şartname ve sözleşme hazırlıklarına başlandığını, hazırlıklar tamamlandıktan sonra ihale ilanına bu ay içerisinde çıkmayı planladıklarını da kaydetti.

İhale ilanın www.vgm.gov.tr adresinden görülebileceğini kaydeden Ünğan, AVM’nin Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim