‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
İzmir eski Büyükşehir Belediye başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, kamu bankalarının 2014 yılında batak alacakları yüzde 131.1 artmasına rağmen Türkiye’nin üçüncü büyük sermayesine sahip bankaya operasyon yapılmasına tepki gösterdi. Bugüne kadar sessiz kalındığı için böylesine pervasızca ve hukuk tanımaz mantıkla işlemler yapıldığını aktaran Özfatura, “Bank Asya’nın hisselerine sahip olanların, borsadan hisse alanların BDDK’ya dava açmalarında büyük yarar görüyorum, çünkü bugüne kadar hep sessiz kalındığı için böyle pervasızlıklar oldu. Yani insanlar, böyle sözlü olarak hukuka aykırı emirlere dayanarak yaptıklarında da hesabını yargı önünde vermeliler.” dedi.

'EKONOMİNİN TEPETAKLAK OLMASI KİMSEYİ İLGİLENDİRMİYOR'

Hukuksuzluğun artık olağan hale getirildiğini ifade eden Özfatura, “Tabii bu tür hukuksuzluklar olağan hale geldi. Tabii şimdi olayın sebebi belli, tamamen bir kin ve intikam operasyonu. Burada hem Anayasa hem de hukuk mevzuatı ayaklar altına alınıyor. Burada mülkiyet hakkına tecavüz var, teşebbüs hürriyetine tecavüz var, her şeye tecavüz var. Bunun Türkiye’deki ekonomiye, yerli ve yabancı yatırımcıların davranışına, kredi notuna ne tür menfi etkiler yapabileceği kimsenin umurunda değil. Aynen daha önce Merkez Bankası'na yapılan müdahaleler gibi ekonominin tersyüz olması, tepetaklak olması kimseyi ilgilendirmiyor.“ şeklinde konuştu.

'KAMU BANKALARININ BATAĞI YÜZDE 131.1 ARTTI'

Kamu bankaları sürekli zarar etmesine rağmen Bank Asya’ya müdahale edilmesine tepki gösteren duayen siyasetçi, “Bank Asya’ya müdahale edenler, kamu bankalarının 2014'te batak alacaklarının tam yüzde 131.1 arttığını hesaba hiç katmıyorlar. Yani kendi bankanda çok mu başarılısın ki, başka bankalarla ilgili karar alıyorsun? Bence burada hem Bank Asya mudilerinin hem de demokrasi ve hukuk düzenini savunması gereken vatandaşların tepki göstermesi gerekiyor. Bunun yargıdan döneceğine inanıyorum. Eğer Türkiye’de tamamen tek adam yönetimi, tamamen antidemokratik bir düzen yerleşmemişse yargının bu kararı iptal edeceğine inanıyorum.“ diye konuştu.

'ÜLKEM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM, ÇOK ENDİŞE İÇİNDEYİM'

Bugüne kadar hiçbir yerde aşayişe muhal bir hareket içinde olmamış bir topluluğun önüne polisleri koymanın mantığını anlayamadığını belirten Burhan Özfatura, “Orada ne kötü manzara, bir sürü polis. İstanbul’da terör kol geziyor, uyuşturucu kol geziyor. Sapıklar, gaspçılar, hırsızlar vızır vızır ortada, sen bir polis ordusunu oraya, yani hiçbir şekilde devletine saygısızlık göstermeyen bir topluluğa, zira disipline edilmesi amacıyla yolluyorsun. Şimdi ben ülkem için çok üzgünüm, çok endişe içindeyim. Yani bu hukuksuzluklar, pervasızca anayasal düzen ihlâlleri peşpeşe tekrarlanır oldu. Keşke param olsa, Bank Asya’ya götürüp yatırırdım şahsen. Bank Asya’nın hisselerine sahip olanların, borsadan hisse alanların BDDK’ya dava açmalarında büyük yarar görüyorum, çünkü bugüne kadar hep sessiz kalındığı için böyle pervasızlıklar oldu. Yani insanlar, böyle sözlü olarak hukuka aykırı emirlere dayanarak yaptıklarında da hesabını yargı önünde vermeliler.” dedi.

'BANK ASYA KANALIYLA YENİ YANDAŞLARA ARPALIK İCAT ETMEK İSTİYOR'

Yaşananların kin ve intikam duygusuyla yapıldığını savunan Özfatura, "Şimdi bakın dershane olayı, banka olayı, hepsi bir zincir halinde. Bu ülke için çalışan insanlara parye muamelesi yapılıyor. Bu arada da Bank Asya kanalıyla da birtakım yeni yeni yandaşlara da arpalık icat edilecek. Devlete ait bankaların, bütün kurumların, ekonomik yapıların nasıl ve kimlere peşkeş çekildiği, ne kadar büyük avantalar dağıtıldığı herkesin özü önünde cerayan ediyor. Allah, ülkemize huzur, sükun versin. Halkımıza da basiret ve veraset versin. İnşallah haziran seçimlerinde bunun hesabını sorsunlar. Nelerin olduğunu idrak etsinler. Bu beyin yıkama operasyonlarına mağlup olmasınlar." dedi.

Editör: TE Bilisim