Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki yerlerde yapılacak kentsel dönüşümlerde acil olanlar hariç halkın rıza gösterdiği yerlere öncelik vereceklerini söyledi.

        Bayraktar, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceği için muhtarların ortak akıl etrafında oluşması gerektiğinin altını çizdi. Hükümet olarak muhtarlar için gereken iyileştirmeleri yaptıklarını söyleyemeyeceğini ifade eden Bayraktar, muhtarlar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin özlük hakları ve konumlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Büyükşehir kanunuyla mahalle sayılarının artacağına işaret eden Bakan Bayraktar, muhtarlık konumunun da gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre konusunun da dünyanın en önemli meselesi haline geldiğine dikkat çekti. Türkiye’nin çevreye Avrupa’dan daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Mahalli yöneticilere çok ciddi görevler düşüyor. Artık pil, batarya, cam, kağıt gibi önemli atıkları evlerde ayrıştırmamız lazım. Bu konuda muhtarlara ihtiyacımız var, ortak hareket etmek durumundayız.” dedi.

        Kentsel dönüşümlerde de muhtarlarla beraber hareket edeceklerini anlatan Bakan Bayraktar, “Bunun altyapısını daha yeni oluşturuyoruz. Muhtarlarımızı bu işin içine dahil edeceğiz. Bu yeni kentsel dönüşümde afet riski taşıyan alanlar ve afet riski taşıyan binalara öncelik verdik. Yani afetler olduğu zaman yıkılacak, tahrip edecek bina bulmasın. Veya bulduğu binalar boş olsun, o binalarda insanlarımız olmasın. Can kayıplarını minimize edelim. Büyük yıkımlar, travmalar yaşamayalım. Bunun için büyük bir seferberlik başlattık. Bu yasa insanlarımızın hayat hakkını, can hakkını idame ettirmeye yönelik bir yasadır. Vitrinine insanlarımızın canını koyuyoruz. İnsanlarımızın canı bizim için her şeyinden daha önemlidir.” ifadelerini kullandı.

        Yeni yasanın yürütücüsü millet olacağını belirten Bayraktar, kentsel dönüşümlerde acil olanlar hariç halkın rıza gösterdiği yerlere öncelik vereceklerinin altını çizdi. ‘Gönül ve rıza nerede varsa oradan başlayacağız’ Bayraktar, şöyle konuştu: “Afet riski taşıyan bir yerde biz dönüşüm yapacaksak orada vatandaşımızın rızasını alacağız. Vatandaşımız dönüşümü kendisi yapacak. Kiminle; belediyelerle, bakanlığımızla. Acil olanlar hariç, razı olmayan yerleri daha sonraya bırakacağız. Bu bakımdan muhtarlarımıza son derece ihtiyacımız var. Afet riski altındaki yerlerin dönüşümünü el birliği ile yapmak durumundayız. Türkiye kalkınacak, gelişecekse bu sadece kişi başına gelir seviyesini 25 bin dolar yapmakla, ihracatımızı 250 milyar dolara çıkartmakla olmaz. Mutlaka şehirlerimizin, kasalarımızın, köylerimizin verdiği fotoğraflar güzel olmalı. Bina stoklarımız sağlam olmalı.”

        Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de artan göç nedeniyle köylerin boşaldığını belirterek, köye hamle haline getirecek yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

        Toplantıya Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Vali Recep Kızılcık, Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile Türkiye’nin farklı illerinden muhtarlar katıldı.

Editör: TE Bilisim