Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, ilde 34 üreticiyle sözleşme imzalarken, 34 projeden, yatırımı tamamlanan 12 projeye yaklaşık 7 milyon TL hibe desteği ödedi.

KDK İl Koordinatörü Veli Büke, yaptığı açıklamada, her çağrı döneminde üreticilerin daha fazla müracaatları ile karşılaştıklarını söyledi. Büke, "Yozgatlı üreticilerimiz, hibe desteklerinden faydalanarak modern işletmelere kavuşmak için kurumumuza gelerek başvuruda bulunuyor. İl genelinde şu anda 34 işletmemiz kurulma aşamasına geldi. Bu işletmelerden 12 tanesi faaliyetine başlayarak 7 milyon TL hibe desteği aldı. 22 işletme ise tamamlanma aşamasına geldi." dedi.

Büke, 8. çağrı döneminde 33 proje alındığını, bu projelerin incelenmesinin devam ettiğini ifade ederek, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğü olarak, hibe desteklemelerimiz devam edecek olup, 9. çağrı dönemimiz 15 Şubat-15 Mart arasında olacaktır. Bugün itibariyle çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Bu çağrıyla beraber yeni tedbirler de eklenecektir. Bunlar, kanatlı hayvan besisi ve kesimhanesi (tavuk ve hindi), meyve sebze işleme ve pazarlama, su ürünleri işleme ve kültür balıkçılığı olacaktır. Bu tür yatırım yapmak isteyen üreticilerimiz, mutlaka bu hibe desteklerinden yararlanarak, hayallerindeki tesisleri kurmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim