Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Bankalar dosya masrafı kesmekten, tüketici ise geri istemekten vazgeçmiyor. Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Kemal Kayhan isimli vatandaş bir bankadan kullandığı kredi için kesilen dosya masrafını geri aldı.
Bankaların komisyon ve masraflar adı altında vatandaştan kestiği ücretler mahkemelerin önemli dava konuları arasında yer almaya başladı. Çoğu kez tüketici lehine sonuçlanan emsal davalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bir bankaya kredi almak için başvuruda bulunan Kemal Kayhan, bankanın kendisinden kestiği 700 liralık dosya masrafı için Boğazlıyan Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne müracaat etti. Heyetin yönlendirmesiyle banka aleyhine başvuruda bulunan Kayhan’a bankanın dosya masrafı adı altında aldığı paranın haksız bir uygulama olduğu belirtilerek, ödediği parayı geri almasına karar verildi.
Tüketicilerin çok dikkatli olmasını ve ellerindeki tüm belgeleri saklamasını isteyen Kayhan, tüketicilerin mağdur olmaması için bilinçli olması gerektiğini vurguladı.
Kredi çektiği bankaya müracaat ettiğini belirten Kayhan, bankadan kendisinden dosya masrafı sigorta bedeli adı altında alınan 700 liralık ücreti talep ettiğini söyledi. Bankadan olumsuz cevap gelmesi üzerine Boğazlıyan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne müracaat ettiğini söyleyen Kayhan, Tüketici hakem heyetinin girişimleri üzerine 700 liranın kendisine iade edildiğini belirtti.
Kayhan, benzer durumdaki tüketiciler için bu kararın örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim