YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Kars’ta hava sıcaklığı gündüz sıfırın altında 15 dereceyi bulurken, işportacılar ekmek parası peşinde koşturmaya devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan, simit, bere, çorap ve hırdavat satmaya çalışan işportacılar ile bakkallara el arabasıyla ekmek taşıyanlar ve belediye çalışanları zor şartlar altında mücadelelerine devam ediyor.

İşportacılardan Kasım Oduncu, ailesinin geçiminin yanı sıra 5 çocuğunu okutabilmek için bere ve çorap satmaya sabah saat 07.00’de başladığını, ayaklarının üşümesi ve bacaklarının titremesine rağmen çalıştığını söyledi.

Isınmak için kahveleri konaklama merkezi olarak belirlediğini ifade eden Oduncu, “İnanın bu soğukta birçok canlı yuvasını terk etmiyor. Saten dışarı çıksa donar ama biz ekmeğimiz için koşturuyoruz.” dedi.

        Sıfırın altında 15 derecede gevrek simit satmaya çalışan Musa Sarı ise satış yapamamaktan dert yandı. Sarı, "2 yıldır simit satıyorum, bir kardeşim var onu okutmaya çalışıyorum. Günlük aldığım ortalama 200'e yakın simidi bu soğukta satmaya çalışıyorum.” dedi.

Öte yandan aşırı soğuklar termometrelere – 13 olarak yansırken, serhat şehir Kars’ta araçlar donuyor ve kart postallık görüntüler oluşuyor.
Editör: TE Bilisim