Teşkilat hangi elemanını nerede değerlendireceğini bilmeli. Bireye çekeceği kadar yük yüklemeli.Aksi taktirde o iş gören elemanı bir daha bulamayabilirsiniz. Teşkilat başkanı Hz Ömer gibi adil olmalı,güvenilir ve hüsn-ü niyetli olmalı. Başkanın ağzından asla küfür ve buna benzer tatsız cümleler çıkmamalı.


Teşkilat içinde ve dışında herkes hareketlerine dikkat etmeli.Elemanlar başkana saygı ve sevgi bağları ile bağlanmalı. Başkanın etrafındaki ilk halka her an hazır kıta olmalı.

Her an olağan bir duruma karşı teyakkuz durumunda bulunulmalıdır. İkinci halka birinci halkayı sürekli desdeklemeli. Üçüncü,dördüncü halkalar yapacakları işe göre seçilmeli .Halkalar çarşı,sokak,mahallelere dağılmalı. Kurulan mahalle büroları sık sık denetlenmeli. Temiz ve düzenli olunmaya özen gösterilmeli...

Tüm bu çalışmalar yapılırken, elemanlar işleri olmasalar bile fırsat buldukça teşkilata uğramalı. Sıkı bir gidiş ,geliş ağı kurulmalıdır.

Elemanlar teşkilatın ihtiyacı olan maddi külfetlerle bıktırılmamalı. Kadınların, teşkilatlanması mutlaka sağlanmalı. Hanımların teşkilatlanmasında, önce yönetim kurulu ve 1,2,3,4 üncü halkaların eş ve evdeki diğer şahıslardan teşkilatlanmaya başlanmalı. Kongreler bittikten sonra, teşkilat başkanını, yönetimden birilerini sevmeseniz de davanızın selameti için alınan kararlara uymalısınız. Teşkilat başkanı, en basit gördüğü elemanı dahi ötekileştirmemeli.

Elemanlara değer verildiği sezdirilmeli. Yapılan etkinliklerde iletişim sağlıklı yapılmalı, bir tek eleman dahi atlatılmamalı.

Teşkilat önce kendi içinde dengeleri korumalı .Sonra da halka yönelik propaganda ve yapacağı çalışmaları kesintisiz yapmalıdır. Özellikle önümüzdeki seçim,ülkemiz için ,Türk Milliyetçileri için çok önemli ve hassas bir konumdadır. Gördüğümüz kadarıyla, teşkilatlar yüzde on katılımla çalışmalarını sürdürmektedir.

Tanınan bir çok samimi elemanın çalışma halkası içinde olmadığı gözükmektedir. Evine ,kahveye itilmiş bir çok elemanın var olduğu bilinen bir gerçektir.Onun için acilen bilinen bu insanlarla iletişim kurulmalı.

Danışma kurulları kurularak ,kenarda duran bir çok kişinin elini taşın altına koymaları sağlanmalı. Bunu yapacak olanlar ,en başta teşkilat başkanlarıdır. Teşkilat başkanları bu insanlara güven ve değer verdiklerini hissettirmelidirler.

MHP teşkilatları artık miadı dolmuş adayları arka plana almalı. Samimi ,ömrünü Ülkü Davasına harcayan gönül erlerini bu seçimde aday göstermelidir. Özellikle İstanbul,Ankara ,İzmir gibi büyük kentlerde ,samimi ,yıllarca Allah rızası için koşan yürekleri ,Ülkücüleri MHP ön sıralara yerleştirmelidir.

Örneğin İstanbul'a bir göz attığımızda gerçek anlamda oy artışı olan tek yer Ümraniyedir.Bu ilçede oyları tırmandıran ,müsebbipi olan kimse, ''o'' adaylıkta ön sıraya konulmalıdır.

Görünen o ki; tek adamlığa gidilirken, belkide ileride demokratik seçimler de bir daha olmayabilir. Bu şartlarda inanmış herkes , artık elini taşın altına koymalıdır, aksi taktirde bu milletin çok üzüleceği şartların oluşması görüne görüne gelmektedir...