Dünyanın en zengin insanlarından olan Elon Musk ile Bill Gates arasındaki gerginlik büyüyor. Son olarak mart ayında Musk’ın “OpenAI araştırmaları 6 ay dursun” dediği ancak Gates’in karşı çıktığı olayda karşı karşıya gelen ikili yine atışmaya başladı.

Elon Musk: İki yüzlü…

Aselsan ve Karsan'dan yerli ve milli elektrikli minibüs Aselsan ve Karsan'dan yerli ve milli elektrikli minibüs

Tesla CEO’su olan Elon Musk, Bill Gates’in verdiği bir röportajda kendisi için “Bana kaba davrandı” demesini sert şekilde eleştirdi. Twitter’dan konuyu uzun bir tweet’le yorumlayan Musk, şunları söyledi:

“Kamuoyunun anlaması için bunları yazıyorum. Tesla’nın zayıf olduğu bir dönemde hisselerde ‘short’ pozisyon açtı. Onun maksimum getiriyi elde etmesi için şirketin batması gerekiyordu. Bu pozisyonu da hala masada diye biliyorum. Buna bir açıklık getirmeli… Kendisinin sadece şov amaçlı yaptığı çevre çalışmalarına benim de bağış yapmamış isteyecek kadar kendisinden bihaber ve ikiyüzlü birdir”

Bill Gates, yapay zeka konusunda 2022’deki adımlarıyla bir anda öne geçen OpenAI şirketine verdiği destekle biliniyor. Musk ise ChatGPT’nin bazı tehlikeler içerdiğini ve bu nedenle araştırmaların yaklaşık 6 ay kadar durdurulmasını talep etmişti. Gates ise bu teklife net şekilde ret cevabı vermişti.

Editör: Kerim Öztürk