İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor
Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı ‘Elveda Katya’ filminin galası, Türker İnanoğlu Maslak Show Center(TİM) sinema salonunda yapıldı. Galaya, filmin başrol oyuncuları tam kadro katıldı.

Başrollerini Kadir İnanır, Caner Cindoruk ve Anna Andrusenko’nun paylaştığı ‘Elveda Katya’ filminin galası, TİM’de gerçekleştirildi. Filmde Yunus rolünü canlandıran Kadir İnanır, “Biz bir film çektik ve bu akşam hep beraber izleyeceğiz. Bizim bu filmle ilgili söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Ancak vizyonunu bitirdikten sonra söyleyebiliriz. Filmi izleyiciler için çekiyoruz. Onlar değerlendirsin diye çekiyoruz. Egolarımız için film çekmiyoruz çünkü bu pahalı bir olay.” dedi.

Kadir İnanır’ın gençliği ve çocuğu rolünü oynayan Caner Cindoruk ise, “Film Rize, Trabzon ve Batum’da çekildi. Toplumsal önyargıya güzel bir tokat atan güzel bir hikaye. Senaryoyu ilk okuduğumda çok etkilendim. Filmde en çok etkilendiğim sahne, Kadir ağabeyle baba-oğul sahnemiz var. Kadir ağabey bir kaza geçirmişti. O halde çektiğimizin filmin o sahnesini unutamam.” ifadelerini kullandı.

Filmde Katya rolünü canlandıran Anna Andrusenko ise, film çekim sürecinin çok zevkli geçtiğini, Kadir İnanır’la aynı filmde oynamaktan büyük zevk aldığını söyledi.

Filmin yapımcısı Osman Sönmez, “Filmin yapım süresi ortama 14 ay sürdü. Ben bu filmde bir mesaj verdim. Baba ile evlatları arasındaki denge. Bir babanın çocuklarına karşı bir sorumluluğu vardır. Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor. O kişi şu anda Moskova’da ve 29 yaşında. Mekanların yüzde 60’ında gerçek mekanları kullanarak filmi çektik.” şeklinde konuştu.

Filmi heyecanla çektiklerini belirten yönetmen Ahmet Sönmez ise, sıkıntılar, trafik kazaları, mutsuzluklar yaşadıklarını belirtip, "Bugünlere geldik. 5 haftalık çekim sürecimiz ve 6 aylık bir senaryo aşaması sürdü. Kadir İnanır’la çalışmak büyük bir keyifti. Ben izleyicilerle Antalya film festivalinde buluştuk ve 3 ödül aldık. Seyirci bu filmi izledikten sonra ‘Oh be film gibi film izledik’ diyebilecek.” diye konuştu.

Film özetle şöyle: Batum’da bir yetimhanede büyüyen Rus kızı Katya, babasının Yunus isimli Trabzonlu bir denizci olduğunu öğrenir ve onunla tanışmak için Trabzon'a gider. Katya, bilmediği bir dilin konuşulduğu bu topraklarda tek başına ve her türlü tehlikeye açık bir şekilde zaman geçirmeye başlar. Filmde, Katya, Yunus Kaptan'ı, kızı olduğuna ikna etmek için büyük bir uğraş verir.

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez’in üstlendiği ve Nalan Merter Savaş’ın senaryosunu kaleme aldığı film, 21 Aralık’ta vizyona girecek. Öte yandan Elveda Katya filmi, 49. Altın Portakal film festivalinde, kent konseyi ödülü, en iyi kadın oyuncu ve en iyi müzik ödülü aldı.

Editör: TE Bilisim