Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2012 yılında çeşitli modellerde yaklaşık 27 bin adet el feneri alımı için ihale yapıldığını bildirdi. Fenerlerin haberlerde iddia edildiği gibi 400 lümen ışık akışında değil, 100-200 lümen aralığında olduğu ifade edildi.

Emniyet, bazı basın yayın organlarında "Emniyet Genel Müdürlüğünün özellikle toplumsal olaylarda kullanılmak üzere insan gözüne tutulduğunda geçici körlüğe neden olan el fenerleri almaya hazırlandığı" şeklinde yer verilen haberler üzerine açıklama yaptı. Emniyet Teşkilatının günün şartları ve modern polislik uygulamaları kapsamında ihtiyaç duyulan araç ve gereçleri satın alıp kullandığının dile getirildiği açıklamada, el fenerlerinin de güvenlik hizmetlerinde kullanılan vazgeçilmez bir teçhizat olduğuna dikkat çekildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından el feneri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2012 yılında da çeşitli modellerde yaklaşık 27 bin adet el feneri alımı için ihale yapıldığının anlatıldığı açıklamada, "Söz konusu fenerler, haberlerde iddia edildiği gibi 400 lümen ışık akışında olmayıp 100-200 lümen aralığındadır. Ayrıca, Özel Harekat birimlerinde taktik ve operasyonel faaliyetlerde kullanılmak üzere farklı model ve özelliklere sahip projektör fenerlerin alım ihalesi de yapılmıştır. Sonuç olarak, olay yerinin aydınlatılması, arama faaliyetlerinin yapılması, trafik hizmetlerinin yürütülmesi ve operasyonlarda kullanılması amaçlarıyla alınan fenerler, haberlerde ifade edildiği gibi toplumsal olaylarda göstericilere yönelik zor kullanma yetkisi kapsamında maddi güç unsuru olarak kullanılmamaktadır." denildi.

Editör: TE Bilisim