LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube personeli, iş yerlerini ziyaret ederek, esnafı sahte paraya karşı uyardı.

TDP Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların dalgınlığından faydalanarak piyasaya sürülen sahte paraya karşı dikkatli olunması istendi. Halk pazarları, marketler, alışveriş merkezleri ve Tekel büfeleri gibi iş yeri sahiplerinin ve çalışanların, sahte para ile alışverişe karşı dikkatli olmaları, vatandaşlardan da şüpheli durumları 155 Polis İmdat Hattına bildirmeleri hatırlatıldı.

Açıklamada, ”İş yeri sahipleri ve vatandaşlarımız 50 ve 100 liralık banknotların sahte olup olmadığına dikkat etmeliler. Türk Ceza Kanununda 2 yıl ile 10 yıl arası hapis cezası öngörülen sahte para basımı, nakli ve piyasaya sürülmesi suçu, ülke ekonomisine de zarar vermektedir. Suçla mücadelede polis ve halk işbirliğinin başarıyı artıracağı bilinen bir gerçektir. Şube müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz." denildi.Cihan

Editör: TE Bilisim