Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş
Gazeteci Emre Uslu, Paris’te PKK terör örgütünün kurucularının da aralarında bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, "Ölüm nedenleri siyasi ya da istihbaratla alakalı olabilir. Yapılması gereken şey PKK’ların bir an önce yurt dışına çekilmesidir. Bu olay örgüt içi siyasi anlaşmazlıklar üzerinden ise bu tür cinayetlerin arkası gelecektir.” dedi.

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, Fransa'nın başkenti Paris'te terör örgütü PKK ile ilişkili 3 kadının öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uslu, “Ölüm nedenlerinden ilki siyasi içerikli olup, örgüt içi infaz olabilir. Özellikle örgüte Avrupa’da yapılan operasyonlar nedeniyle kendi aralarında tartışmalar vardı. O olaylarla ilgili olabilir." ifadelerini kullandı.

Olayın ekonomik ya da siyasi nedenlerinin olabileceğini anlatan Uslu, "Avrupa’daki örgüt içi infazlara baktığımızda bu iki nedeni görüyoruz.İnfazın arkasındaki mesele eğer siyasi ise bunun nedeni de İmralı’daki görüşmeler olabilir. Çünkü İmralı’daki görüşmelerde Avrupa’ya verilen mesajlar var. Verilen mesajın hemen arkasından böyle bir olayın olması önemli. Demek ki bu görüşmeler Avrupa’da büyük tartışma yarattı. Zübeyr Aydar’ın açıklamalarına baktığımızda böyle çeşitli açıklamalar görüyoruz. Ben bu şekilde okuyorum. Eğer infaz değilse de o istihbarat işidir. PKK’dan silah bırakıp Avrupa’ya gideceklere, ‘Avrupa’ya gelmeyin burada güvende olmazsınız’ mesajı veriyorlar. Avrupa’ya gidecek olan PKK’lılara doğrudan mesaj veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu sürecin çok kritik bir zaman dilimi olduğunu belirten Uslu, “Yapılması gereken şey PKK’ların bir an önce yurt dışına çekilmesidir. Özellikle bu olay örgüt içi siyasi anlaşmazlıklar üzerinden ise bu tür cinayetlerin arkası gelecektir.” dedi.
Editör: TE Bilisim