Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde, Emniyet Genel Müdürlüğü binasına yönelik bombalı saldırılar düzenlendi. Patlamalarda ölü sayısı 6'ya yükselirken, 62 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Erbil'de Emniyet Genel Müdürlüğü binasına bir intihar bombacısının girdiği ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile üzerindeki bombayı patlattığı bildirildi. Bu ilk patlamanın ardından binaya 2 el bombası atıldığı ve ateş açıldığı belirtildi. Daha sonra ise olay yerine gelen ambulansın yakınında bomba yüklü bir araç infilak etti. İkinci patlamanın hemen ardından üçüncü patlama Emniyet Genel Müdürlüğü ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri Bakanlığı binaları yakınındaki bir ara sokakta bomba yüklü aracın infilak etmesi ile yaşandı.

Bu arada güvenlik güçleri, Erbil'e giriş yapan 2 Bağdat plakalı aracı arıyor. Plakaları belirlenen araçlarda yüklü miktarda patlayıcı olduğu iddia ediliyor.

Erbil Doğu Hastanesi önünde basına açıklamada bulunan Erbil Genel Sağlık Müdürü Dr. Sirwan Hasan, toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kişi ağır olmak üzere 62 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hasan, ölen kişilerin tamamının güvenlik güçlerinden olduğunu, ancak yaralılar arasında sivilleri de bulunduğunu bildirdi.

Yaralılardan 45'i Erbil Doğu Hastanesi'ne, 17'si ise Erbil Batı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cihan Haber Ajansına konuşan Doğu Hastanesi ambulans şoförü, ilk patlama haberini aldıktan sonra olay yerine gittiklerini, ayrılacağı sırada bir patlama daha meydana geldiğini söyledi. Bu patlamada toplam 4 ambulansın yanarak kullanılmaz hale geldiğini ifade etti.

Bu olayın benzeri 9 Mayıs 2007 tarihinde yaşanmıştı. Aynı noktada bomba yüklü bir kamyonun patlaması sonucunda 19 kişi hayatını kaybetmiş ve 70 kişi de yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim