Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 günlük yurtdışı ziyaretinin ardından yurda döndü. İlk durağı ise Adana oldu. Başbakan Adana'da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Konuşma yapacağı platforma çıktığı anda meydanı dolduran kalabalığın ağzından"Hepimiz Tayyip'in askerleriyiz" sloganı döküldü. Atılan sloganı bir süre dinleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına da coşkuyla başladı.

Yüzde 50'nin Başbakan'ı olmadığını ifade eden Erdoğan, "Biz halka hizmete geldik. 76 milyonun Başbakan'ınıyız" dedi. Kendisini destekleyen kalabalığa "Bunlara sandıkta ders verin" çağrısında bulundu.

"Çapulcular yakarlar, yıkarlar, hatta ülkenin Başbakan'ına küfür edecek kadar da alçaktırlar" diyen Başbakan üslubunu yine sertleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana'da halka hitap etti. "Hepimiz Tayyip'in askerleriyiz" "Dik dur eğilme, Adana seninle", "Adana burada, çapulcular nerede?" sloganları meydanda yankılandı. 

AK İTLER SÖZÜNE SERT TEPKİ

Başbakan Erdoğan dün açıklamada bulunan ve "AK itler" yakıştırması yapan CHP'li vekil Sühely Batum'u da sert bir dille eleştirdi. Erdoğan Batum'a gönderme yaparak "Ana muhalefetin bir milletvekili çıkıp benim polisime saldırıyor hakaret ediyor. Bu polis kimin polisi bu polis Türk polisi bu milletin polisi. İşte bir başkomiserimizi şehit ettiler ama ahlaki değerlerinden nasibini almamış olanlar tweet atıyorlar. Hatay'da ölen gencin intikamı alındı diyorlar. Kardeşlerim biz bunlara aldırmayacağız ama polisimizi de bunlara yedirmeyeceğiz." dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları;

Adana'nın saygıdeğer güzel insanları. Siz bizimle beraber yürüdüğünüz sürece milletin rotasında dimdik ayakta duran bir Ak Parti iktidarı vardır. Başbakanınız bu can bu tende olduğu sürece hiç bir şeyden Allah'ın izniyle yılmaz. Bizim bu dünyada sadece Rabbim'imize bir can borcumuz var. Kimseye değil.

Biz bu milletin hizmetkarıyız dedik. Ve hizmetlerimizi 76 milyona verdik. Ayırmadık. Hiç bir zaman yüzde 50'nin partisi olmadık. Her zaman 76 milyonun partisi olduk. Batı'da ne varsa Doğu'da o olacak dedik. Ve gelirken bir şey söyledik; "Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız" dedik. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotada yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz.

BİZ BİR KAÇ ÇAPULCUNUN YAPTIĞINI YAPMAYACAĞIZ

Siz dik durun, dikleşmeyiz. Biz hani az önce söylediniz ya biz o bir kaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakakarlar, yıkarlar, çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın, esnafın dükkanını tarumar ederler. Sivilin araçlarını da yakarlar. 

ÜLKENİN BAŞBAKAN'INA KÜFÜR EDECEK KADAR ALÇAKTIRLAR

Onlar bu ülkenin Başbakan'ına küfredecek kadar alçaktırlar. Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa, eğer çevreciyseniz, bu ülkede çevrece bir Başbakan var, gelir bunu Başbakan'la görüşürsünüz.

GEZİ PARKINI BİLMEZLER

Ama bu olayların çevrecilikle alakası yok. İnanın bunların yüzde 95'i bu olaylar çıkana kadar Gezi Parkı nereden diye sorun Gezi Parkı'nı bilmezlerdi. Ama ben orada doğdum büyüdüm. Biz şuanda ne yapıyoruz. Daha güzelini, daha iyisini yapıyoruz. Ve çevreyi tanımına uygun olarak yapıyoruz ve yapacağız.

SANDIKTA DERS VERİN

Sizden bir ricam var. Artık 7 ay var. 7 ay sonra yerel seçimler olacak. Bunlara ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Ve o dünyada yanlış, yalan haberler yapanlara siz en güzel dersi yine sandıkta vereceksiniz. Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenler var.

ÖZEL GAYRET İSTİYORUM

İnşallah daha güzel bir Türkiye'ye yürüyoruz. Bir olalım ama. Bir olmaya her zaman var mıyız? Bir olacağız dedim ya, iri olacağız dedim ya, diri olacağız dedim ya. Sizden şunu istiyorum. Kapı kapı dolaşacağız. Hanımlardan, gençlerden özel gayret istiyorum. Ve Allah'In izniyle 2014 Mart çok şeyleri değiştirecek.

POLİSİMİZİ YEDİRTMEYECEĞİZ

Son cümleme geliyorum. Bu ülkede hedefler saptırıldı. İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin haddini bilmez bir vekili çıkıyor. Genel Başkanından tutun da aşağı doğru çoğunluğunda aynı kafa var. Benim polisime saldırıyor, hakaret ediyor. Yani bu polis kimin polisi. Bu polis Türk polisi. Bir polisimizi şehit ettiler. Bunlar bu denli haddini aşmış olan bir siyasi parti. Biz bunlara aldırmayacağız. Ama polisimizi de bunlara yedirtmeyeceğiz. Bu meydanları anarşistlere, teröristlere mi bırakacaktık. Ben Adana'da şehit olan başkomserime Allah'tan rahmet diliyorum.  Hamile olan eşi, geride böyle bir yavruyu da bıraktı. İnşallah sabırla onlar da geleceğe yürüyecekler.

MERSİN'E YOLA ÇIKTI

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Mersin'e doğru yola çıktı. 



Editör: TE Bilisim