Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Bursaspor’da elde ettiği başarılarla adını kulüp tarihine altın harflerle yazdıran Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı camiaya ilkleri yaşattı.

    “İlklerin adamı” olarak anılan Ertuğrul Sağlam, 2 Ocak 2009 tarihinde Bursaspor’un başına geçti. Taraftarların adına besteler yaptığı, “Adam gibi adam” tezahüratları ile bağrına bastığı genç çalıştırıcı, kendisine gösterilen sevginin karşılığını çok geçmeden verdi.

    Bursaspor, 2008-2009 sezonunu, 18 maçta 36 puan toplayarak 58 puan ile sezonu 6. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, bir sonraki sezon ise Türk futbol tarihinde devrime imza attı. Kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu 2010 yılında Bursa’ya getirdi. 47 yıllık zaferin ardından bütün şehir aylarca süren kutlamalara sahne oldu.

    Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğun ardından takımını, ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynattı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki takım, Süper Kupa, Türkiye Kupası Finali ve 3 yıl üst üste UEFA Avrupa ligine katılarak başarısını sürdürdü. Sağlam döneminde Süper Lig'de üst üste aldığı 6 galibiyet ile en iyi galibiyet serisi elde edildi. Genç çalıştırıcı, kulüp tarihinin en uzun süre görev yapan teknik adam olmayı başardı..

    Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı takımın başında 187 resmi maça çıktı. Bu maçlardan 92 galibiyet, 45 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı.

Başarılı teknik adamın Bursaspor karnesi şöyle:
Süper Lig: 145 maç, 73 galibiyet, 41 beraberlik, 31 mağlubiyet
Türkiye Kupası: 27 maç, 15 galibiyet, 2 beraberlik, 10 mağlubiyet
Süper Kupa: 1 maç, 1 mağlubiyet
Şampiyonlar Ligi: 6 maç, 0 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet
UEFA Avrupa Ligi: 8 maç, 4 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet
Toplam: 187 maç, 92 galibiyet, 45 beraberlik, 50 mağlubiyet

Editör: TE Bilisim