İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Erzurum’da Engelsiz Okul Modeli bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 10 pilot ilde Engelsiz Okul Modeli bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Bu illerden bir tanesi de Erzurum oldu. Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan toplantıda projenin kalite güvence izleme ve değerlendirme kapsamındaki faaliyetleri gözden geçirildi. Proje kapsamında yapılan eğitimler hakkında yetkililer tarafından bilgiler sunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Bülent Koruk, "Erzurum’da özel eğitim ihtiyacı alanlarında 10 özel eğitim okulu, 18 özel eğitim sınıfı, 8 destek eğitim odası, 14 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile 4 bin 500’e kadar çocuğa hizmet vermekteyiz." dedi.

Toplantıya özel eğitim ve hizmet içi eğitimlerden sorumlu öğretmenler, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi yetkilileri, okul aile birliği temsilcileri ve aileler de katıldı. Katılımcılara projenin amacı, Türkiye’deki mevcut yasaların Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu hale getirilmesi için proje kapsamında yapılan çalışmalar, Engelsiz Okul Modeli ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda yürüttüğü çalışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin proje kapsamındaki rolleri, illerde verilen eğitici eğitimlerine ilişkin bilgiler verdi.

Bir sunum gerçekleştiren Judith Cameron, Türkiye için daha önce uygulanmayan özel bir eğitim modeli geliştirdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim