Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen cami ibadete açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Caminin adı 'Yıldırım Beyazıt' olacak.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene; Erdoğan'ın yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, Devlet Konukevi ve Dış Hatlar Terminali arasına inşa edilen camiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve bu ihtiyaca cevap vererek camiinin yapımını üstlenen TAV şirketine teşekkür etti. Erdoğan, caminin adının ne olacağı konusunda istişare ettiklerini ve istişare sonunda Yıldırım Beyazıt ismini verdiklerini açıkladı.

Görmez’in yaptığı duanın ardından caminin açılış kurdelesi Erdoğan tarafından kesildi. Törenin ardından Erdoğan ve beraberindekiler, öğle namazını açılışı yapılan camide kıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim