Hasta ziyaret etmek sevap, Ziyarette kafanızı hastanın yanına eğip resim çekip face vermeyi bi daha düşünün.. (Örnek:Resimde ahı gitmiş vahı kalmış bir baba.. altında; arkadaşımızın babasıdır, gittik gördük,çok memnun oldu...) ..

 Birine yardım etmek sevap, Verdiğiniz yardımı verdiğiniz kişi ile resmetmeyi sonra da face vermeyi bi daha düşünün.. (Örnek: Resmin bir mağdur yüz...Kardeşimize yardım kolilerini teslim ettik, afiyet olsun..) ..

 Namaz kılmak sevap, Camide yanındaki ile deklanşöre poz verip, "Allah kabul etsin öğlen namazı kardeşimizle kılmak nasip oldu" diye facede paylaşmayı bir daha düşünün, (Örnek: Resimde, abdestli iki gülen yüz.. Süleymaniye camiinde idik, Allah kabul etsin dualarınızı bekliyoruz) ...

 Kurban kesmek sevap, Keseni var kesemeyeni, ayrıca et verdiklerinizi de rencide etmemek için o resimleri facede paylaşırken bir kez daha düşünün, (Örnek: Üstte resim, elimizde bıçak, mübarek boğa yerde..) ..

 Umre-Hac farızası sevap, Her ikisinde de kabe yanında "yüzünüzün de yer aldığı" çektiğiniz resimleri yakınlarınızla paylaşın ama, face atarken bir kez daha düşünün, (Örnek:Resimde iki el açık, biri yüzü biri Kabeyi almış.. altına Allah herkese de nasip etsin? ) ..

 Oruç tutmak sevap ama, Hasta olup tutamayanı var, tuttuğunuzu siz ve tuttuğundan emin olduğunuz yakın cevrenizdekiler dışında paylaşıp bir de face atarken bir daha düşünün. (Örnek, son 3 saat, hadi hayırlısı, falann....) ..

 Ve daha niceleri...

........................................

Riya, kul ile Allah arasında olan bireysel ibadetlerin gösteri niyetine bürünmüş hali ile kişilerin beğenisine servis edilmiş halidir, vebali ağırdır. ..

 Bireyin Allaha olan kişisel ibadetleri gösteriye dönüşünce, sosyal kimlik kazanıyor. Bazen bilerek bazen bilmeyerek arıza şartlar İslama 12 den nişan aldırıyor. (Fıkhi bir meseledir ama, bu muhatap kişinin yaşantı şeklindeki minik minik ofsaytlar göze batınca, İslama küstürülen yüzlerce örneğe tanık oluyoruz.Bu defa; yok efendim o ölçü değil ki, sen gerçek İslamı örnek al, falan..) ..

Oysa sağ elin verdiğini sol el görmeyecekti hani? Oysa, bir iyilik yaptın at dereye, el bilmezse balık bilir balık bilmezse Halık(Allah) bilirdi? ... Bi daha düşünelim derim...


Yüksel Yalçin 

BUNU NASIL YORUMLAMAK LAZIM? BUNU NASIL YORUMLAMAK LAZIM?

Editör: TE Bilisim