Facebook'un tanıttığı Graph Search adı altındaki yeni arama motorunun etkisi sürüyor. Henüz "beta" aşamasında olan uygulama ile kullanıcılar Facebook'ta çok daha gelişmiş bir altyapıyla arama yapabiliyor.

FACEBOOK KULLANICILARI ENDİŞELİ

BusinessInsider'ın haberine göre ise Graph Search'ün Facebook'a ciddi derecede yan etkisi olabilir. Yeni arama motoru sayesinde kullanıcılar artık arkadaşlarının yıllar önce beğendiği sayfalara, fotoğraflara ve iletilere ulaşabiliyor. Bu ise kullanıcıların geçmişinin ortaya çıkması dolayısıyla endişelendiriyor.

ARKADAŞIMIN 5 SENE ÖNCEKİ BEĞENİSİNİ GÖREBİLİYORUM

e-Pazarlama uzmanı Dbera Aho Williamson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kullanıcıların 5 yıl önce hangi sayfaları veya fotoğrafı beğendiğini hatırlamayabileceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben arama yaparken herhangi bir arkadaşımın beş sene önceki beğendiği her şeyi görebiliyorum. Oysa ilgili arkadaşım yıllar sonra bu beğendiği sayfaları görmemden hazzetmeyebilir ve bu sayfaları beğendiği için çekincesi olabilir."

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

DENEMEK İSTER MİSİNİZ?

Sosyal Ağ Araması kullanıma sunulduğunda ilk deneyenler arasında olmak isterseniz bekleme listesine katılabilirsiniz. Bunun için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim