Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Yobo, Hasan Ali, Dirk Kuyt, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Moussa Sow, Webo
Trabzonspor: Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Marek Cech, Volkan Şen, Zokora, Soner Aydoğdu, Adrian, Olcay Adın, Halil Altıntop
Gol: Dk. 9 Moussa Sow (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 14 Zokora (Trabzonspor), Dk. 45 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ilk yarısı, sarı - lacivertlilerin 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe ile Trabzonspor kupa finali maçı öncesi, sonrası ve maç esnasında çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. 5 binden fazla polis, 500’den fazla jandarma ve bine yakın özel güvenlik görevlisi görevlendirilirken 300 kadar sivil polis de statta taraftarların arasında yer aldı. Kolluk kuvvetleri ayrıca helikopterle de emniyetin sağlanması için sürekli 19 Mayıs Stadı üzerinde uçtu.

İKİ TAKIM TARAFTARI DA TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Kupa finalinde iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Maç biletlerini günler öncesinden tüketen taraftarlar Ankara 19 Mayıs Stadı’nda tek bir koltuğu bile boş bırakmadı.

BAKAN KILIÇ DA MAÇI İZLEDİ

Ziraat Türkiye Kupası finalini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da izledi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise karşılamayı izlemeye gelmedi. Yıldırım, İstanbul’da Alper Potuk ile transfer görüşmesi yaptığı kaydedilirken, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, karşılaşmayı tribünden takip etti.

ZOKORA, EMRE’NİN ELİNİ SIKMADI

Bu arada takımların tokalaşması sırasında Zokora, Emre Belözoğlu’nun elini sıkmadı. Geçen sene oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçında Emre ile Zokora arasında gerginlik yaşanmış, Emre’nin Zokora’ya ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada sol kanattan Olcay’ın ceza alanına ortasında kaleci Mert’i de geçen top, Volkan Şen’in önünde kaldı. Bu futbolcu da vuruşunu yaptı; ancak Egemen Korkmaz, meşin yuvarlağın önüne kendini atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

9. dakikada Moussa Sow, Fenerbahçe’yi 1 – 0 öne geçirdi. Bu dakikada kaleci Mert’ten aldığı topla orta sahaya kadar gelen Mehmet Topal’ın şık pasıyla kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Moussa Sow, sol ayağıyla yaptığı plaseyle topu ağlara gönderdi: 1 – 0.

18. dakikada sahasından çıkmakta zorlanan Trabzonspor’da Mustafa Yumlu’nun kısa düşen pasında kaptığı topla ceza alanına giren Mehmet Topal’ın vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

45+1. dakikada Fenerbahçe’nin kazandığı serbest vuruşta Cristian Baroni'nin yaklaşık 30 metreden şutunda kaleci Tolga, topu üstten kornere çeldi.

İlk yarı da, Fenerbahçe’nin 1 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim