Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Fenerbahçe taraftarının gelmesine İl Güvenlik Kurulu izin vermedi.

Oynanan futboldan çok öncesinde ve sonrasında taraftarlarının neden olduğu olaylarla gündeme gelen 3 büyüklerin birbirleri arasındaki maçlardaki seyirci yasağı devam edecek. Fenerbahçe'nin yasağın kaldırılmasına yönelik önerisine Kulüpler Birliği de destek vermişti, ancak bugün yapılan İl Güvenlik Kurulu'nda yasağın sürmesine karar verildi.

GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİSİNE SARI-LACİVERTLİ TARAFTARLAR ALINMAYACAK

Fenerbahçe taraftarının Türk Telekom Arena'ya gidip gidemeyeceği merak konusuydu. Fenerbahçe'nin yasağın kaldırılmasına yönelik önerisine kurul olumlu cevap vermedi. İstanbul Valiliği'nde yapılan İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda yasağın sürmesine karar verilirken açıklamayı toplantı sonrası Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst yaptı.

Toplantıya Fenerbahçe Kulübü adına Asbaşkan Ömer Temelli, Galatasaray Kulübü adına da İkinci Başkan Ali Dürüst ile İcra Kurulu Başkanı ve Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten de toplantıda hazır bulundu.

DÜRÜST: GEÇEN SEZONKİ KARARLAR DEVAM EDECEK

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Dürüst, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, kulüp olarak sezon başında yapılan protokolün devam etmesini istediklerini belirterek, ''Derbide valiliğimiz her türlü tedbirin alınacağını belirtti. Bundan bir şüphemiz yok. Sezon başında kulüplerle aramızda yaptığımız protokolün, bu sezon için devam etmesini ve derbi maçlarda deplasmana taraftar gitmemesini talep ettik. Bu derbi, geçen senenin bulutlarını da üzerimizden kaldıracaktır.'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün, derbiye taraftarlarını getirme isteğini toplantıda tekrarladığını kaydeden Dürüst, ''Sezon başında böyle bir karar verildi. Bu arada 2 derbi maç oynandı. Bu değişikliği yapmanın başka spekülasyonlara yol açacağını ortaya koyduk. Hepimizin gönlünde yatan, rakip taraftarların da tribünde yerini alması, ama sezon başında aldığımız kararın devam etmesinin daha hayırlı olacağına inandık.'' ifadelerini kullandı.

Dürüst, önümüzdeki günlerde kulüplerle bir araya gelerek, gelecek sezon için deplasman yasaklarını ve 6222 sayılı kanundaki aksaklıkları tespit etmek için toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.

2 BİN 768 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV YAPACAK

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlara göre, derbi maçı için toplam 2 bin 768 güvenlik personeli görev yapacak. Bin 200'ü özel güvenlik ve bin 568'i polis olmak üzere toplam 2 bin 768 görevli güvenliği sağlayacak.

Editör: TE Bilisim