Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Filipinler’in güneyinde bulunan Sultan Kudarat şehrindeki bir karnavala iki el bombası atıldı. El bombalarından birinin patlaması sonucu bir çocuk öldü, 38 kişi de yaralandı.

Merkez Mindanao Bölgesel Polisi Sözcüsü Romeo Galgo yaptığı açıklamada, Pazar günü gecesi motosikletli saldırganların Esperanza kasabasındaki karnaval alanına iki el bombası attığını belirtti. Galgo, atılan bombalardan birinin patlamamış halde polis tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Açıklamada, el bombasının patlamasıyla 6 yaşındaki bir çocuğun öldüğü, 38 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Yaralıların çevre hastanelerde tedavi altına alındığı, birinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu aktarıldı.

Esperanza Zabıtası Başmüfettişi Brian Bernardino ise olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden birinin tutuklandığını ve sorgulamasının sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan geçen hafta, Filipinler'in güneyinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim