Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e ait 11 hedef, sınırda bulunan Fırtına obüsleriyle vuruldu. Top atışları sonucu 8 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, 11 Haziran cumartesi günü, Suriye'nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen DAEŞ terör örgütüne ait silah mevziileri, Katyuşa roketleri ve havan silahlarından oluşan 11 hedefe, sınırda bulunan Fırtına obüsleri ile atış yapıldı. Ayrıca, Koalisyon uçakları tarafından da Cakka bölgesine bir, Duvaybik bölgesine iki olmak üzere üç hava harekâtı düzenlendi.

Açıklamada, "Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde; ilk tespitlere göre 8 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, DAEŞ‘e ait dört savunma mevzii, bir bina ve bir havan mevziinin imha edildiği tespit edilmiştir" denildi.

TSK; DEAŞ terör örgütü kontrolünde bulunan Güzel Mezra ve Yeni Yaban bölgelerinin muhaliflerin gün içerisinde yaptıkları saldırılar neticesinde muhaliflerce ele geçirildiğini de duyurdu.
Cihan

Editör: TE Bilisim