Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKİAD), Yahyalı ilçesindeki üyelerine Güney Afrika gezisi düzenledi. Yahyalı'da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları, bu ülkeyle ticaret yapılabileceklerini belirttiler.

Güney Afrika’nın Johannesburg ve Cape Town şehirlerinde iş görüşmesi maksadıyla yapılan gezi ardından yapılan değerlendirmede; mobilya, gıda, tekstil, inşaat ve halı sektöründe iş yapılabilir fikri oluştuğunu belirten iş adamları, bu ülkeden ilçeye olumlu düşüncelerle döndüler. AKİAD üyesi iş adamları adına açıklama yapan dernek üyesi Ferit Nuri Solak, şunları ifade etti:

"Elimizdeki imkanlarla yurt dışında iş imkanı ve ticaret yapma niyetiyle bu ülkeye ziyarette bulunduk, bir çok sektörde ticaret yapılabilir olduğunu gördük. Arkadaşlarla tekrar bir araya gelip hangi sektörde iş yapılabilir, bunu kararlaştıracağız. On günlük gezimizde bizlere bu ülkedeki Türk okulunda görev yapan insanlar yardımcı oldular, iş bağlantısı yaptığımızda da buradaki Türk yetkililerden bilgi isteyeceğiz, gezi bizim için çok olumlu geçti." dedi.

Geziden arta kalan zamanlarda bu ülkedeki Türk okullarını da gezme fırsatı bulan dernek üyeleri; dünyanın bir ucunda Türk bayrağının dalgalandığını görmenin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini, G.Afrika ülkesinde bulunan Nizamiye Külliyesi'ni ve Star Koleji'ni gezdiklerini, kendilerini memleketlerinde hissettiklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim