Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray’la oynadığı maç öncesinde “Spor, Dostluğu ve Centilmenliği Paylaşınca Güzel” pankartı açarak anlamlı bir mesaj verdi.

İstanbul Bağcılar Spor Salonu’nda oynanan maçı Galatasaray, 96-46 kazandı. Ancak, maçtaki dostluk gösterisi, skorun da önüne geçti.

Maç öncesinde Kuzey Kıbrıs Turkcell oyuncuları, 9 Aralık’ta Beşiktaş’la oynadıkları maçta taraftarlar arasında yaşanan şiddet olaylarından etkilenen Galatasaraylı oyunculara çiçek verirken, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Baş Antrenörü Orçun Kamalı da, Galatasaray Baş Antrenörü Sedat İncesu’ya dostluk adına bir buket çiçek sundu.

Tribünlerde, Turkcell Bando’yla birlikte tam bir şölen havasının yaşandığı maç, heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da maçı izlerken, Kıbrıslı Türkler’e yönelik spor ambargosuna dikkat çekti, “Takımımız, Kıbrıslı Türk sporcuların dünyaya açılan bir penceresidir. İstanbul’da hem bir kez daha bunu anımsatmak, hem de spordaki şiddete karşı dostluk mesajı vermek istedik.” diye konuştu.

Karaatmaca, 2008 yılından itibaren, KKTC’deki Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na tam destek olduklarını hatırlatarak, “Kuzey Kıbrıs Turkcell’in adını verdiği bu takım, engellerin işbirliği, özveri ve çalışmakla nasıl aşıldığını göstermiştir. Ümit ediyoruz ki, Kuzey Kıbrıs’taki gençlerin dünyayla buluşması adına tüm engeller kalkar, spor barış ve kardeşlik köprüsü olma işlevini sürdürür.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Uluslararası alanda 2008-2009 yılından beri Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda KKTC’yi temsil eden tek takım olarak faaliyet gösteriyor.

Toplam 10 takımın mücadele ettiği Türkiye liginde 2009 -2010 sezonunda Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol Süper Ligi’ni son haftada aldığı galibiyetle 8’inci sırada bitiren Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Basketbol Takımı, 2010-2011 sezonunda Kıtalararası ve Dünya şampiyonu Galatasaray’ın ve Avrupa şampiyonu Beşiktaş’ın ardından ligi 3’üncü sırada bitirmiş ve play-off maçlarının ilk ayağına ev sahipliği yapmıştır ve adını Kıbrıs Türk Spor tarihinde altın harflerle yazdırmıştır. Bu başarıyla ikinci kez lig 3’üncüsü oldular. Bu sezon ise oynadığı 4 maçta topladığı 5 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

KUZEY KIBRIS TURKCELL TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI

1996 yılında Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği çatısı altında çalışmaya başlayan engelli sporu 1996 yılında Engelliler Spor Federasyonu altında hizmet vermeye başladı.

1997 yılında Çeşme’de düzenlenen Türkiye Birinci Ligi yükselme maçlarına katılan Federasyon’a bağlı takım ikincilik kupasını elde ederek Türkiye Ligi’nde oynamaya hak kazandı.

1998'den beri Türkiye Birinci Ligi’nde, (2006’dan beri Süper Lig) katılan ve şu anda KKTCELL adı altında mücadele eden takım, toplamında 2 defa Türkiye üçüncülüğü bir kez de dördüncülüğü elde etmiş ve Türkiye A Milli Takımı'na, Türkiye Bayan Milli Takımı'na ve Türkiye Genç Milli Takımı'na oyuncular ve antrenörler kazandırdı.

Türkiye Süper Ligi’nde oynayan KKTCELL takımı Avrupa kupalarına da katılma hakkı kazandı. Çeşitli Avrupa ülkelerinde ( Fransa – İtalya – Almanya – İngiltere - Polonya – Bosna Hersek ) yapılan maçlar sonucunda bir kez Polonya’da grup birinciliği 2 kez de Avrupa yedinciliği kazandı. Bu sayede Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları Kıbrıs Türk sporunda bir ilki gerçekleştirerek, Avrupa’nın resmi Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu'nun da (IWBF) lisans sahibi oldu.

KKTC'ye uygulanan ambargolarla hiçbir spor dalının Türkiye dışına çıkamadığı yıllarda, çeşitli Avrupa ülkelerinde ve IWBF’in resmi turnuvalarında KKTC'ye şampiyonluk kupası dahil çeşitli başarılar getiren tekerlekli sandalye basketbol takımı, ilki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği çatısı altında düzenlenen uluslararası turnuvalara da on yıl boyunca ev sahipliği yaparak ambargoları tanımadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu turnuvalarda tekerlekli sandalye basketbol takımı bir şampiyonluk ve bir de üçüncülük elde etti.

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı olan Ahmet Altıntaş, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın İdari menajeri Haluk Taşkınçay, antrenörleri ise Orçun Kamalı, Yardımcı Antrenör Hasan Serbülent’le birlikte önemli çalışmaların altına imza atıyorlar.

Galatasaray: 96 - KKTCELL: 46

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde yer alan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Basketbol takımı, İstanbul Bağcılar Spor Salonu’nda Galatasaray ile karşılaştı.

İlk periyodu 28-10 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar ikinci periyodu 22-10 alırken devreyi de 50-20 üstün tamamladı.
Üçüncü periyodu da 75-31 alan Galatasaray, dördüncü periyodu ve karşılaşmayı da 96-46 kazandı.

Editör: TE Bilisim