Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi 10. hafta maçında, Burhan Felek Spor Salonu’nda Vakıfbank ile karşılaştı. Sarı - kırmızılı ekip müsabakayı 3 - 0 kaybetti.

2012 - 2013 Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi, birinci devresinin son derbisinde Galatasaray Daikin, Vakıfbank'ı ağırladı. Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan maça taraftar katılımı yüksekti.

Galatasaray Daikin maça kaptan Leo, Simona, Neriman, Rosir, Selime, Sinem ve liberoda Necla ile, servis karşılama pozisyonunda başladı. Setin ilk sayılarında servis karşılamada zorlanan Galatasaray Daikin, Vakıfbank'ın avantajını Selime'nin ace sayısı da bulduğu etkili servislerle bozdu (3 - 3). Setin hızlı rallilere sahne olan ilk bölümünü Vakıfbank 6 - 8 önde bitirdi.

Setin ikinci bölümünde istikrarlı bir oyun sergileyen Galatasaray Daikin, kuvvetli rakibinin farkı açmasına izin vermedi. Galatasaray Daikin, yakaladığı servis avantajlarında sıkıntılar yaşasak da, sağlam bir hücumla oyuna devam etti. Vakıfbank'dan Güldeniz servis turu için oyuna girdi (12 - 15). Sarı - kırmızılı ekip ikinci teknik molayı 12 - 16 geride karşıladı. Set boyunca istediği performansını gösteremeyen Galatasaray Daikin karşısında Vakıfbank seti 17 - 25 kazandı.

İkinci sete aynı kadro ve Neriman'ın servisi ile başlayan Galatasaray Daikin, üçüncü bölümü oldukça sert ve başa baş bir mücadeleye sahne olan seti, Vakıfbank 23 - 25 kazandı ve durum 0 - 2 oldu.

Üçüncü setin ilk sayılarında zorladığı Vakıfbank'a mola aldırtan Galatasaray Daikin, iki teknik molaya da önde girmesine rağmen üçüncü seti 21 - 25, maçı da 0 - 3 kaybetti.

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Yavuz Akdemir
Galatasaray Daikin: Sinem Barut 3, Selime 3, Calderon 3, Gioli 3, Lo Bianco 3, Neriman Özsoy 3 (Necla Esepaşa 3, Nilay Konar 3, Ecem Alıcı 3)
Vakıfbank: Gözde Sonsırma 6, Bahar Toksoy 7, Brakocevic 7, Glinka 7, Fürst 6, Naz Aydemir 6 (Güldeniz Önal 6, Melis Gürkaynak 6)
Setler: 17 - 25, 23 - 25, 21 - 25
Süre: 79 dakika (24, 27, 28)

Editör: TE Bilisim