Olay, saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari ilçesinden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam bir dehşetin yaşandığı patlamada, 50 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

 

İkinci bir patlamaya karşı önlem alındı

 

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

 

Vatandaşlar hastanaye akın etti

 

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Görgü tanıkları 2 kişinin kaçtığını iddia etti

 

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir

Fatma Şahin'den provokasyon uyarısı


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terör saldırısıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu. Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, şunları yazdı: "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantepime saldırdı. Başımız sağ olsun. Sayın valimiz net bilgileri verecektir. Provokasyona gelme. Gaziantep halkı, bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler, Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin."

(Kaynak: Haber3Hilal)


Editör: TE Bilisim