Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kendi evinde Sanica Boru Elazığspor’u ağırlayan Gaziantepspor sahadan bir puanla ayrıldı. Maç sonu Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ortaklaşa basın açıklaması düzenledi.

Kardeşçe güzel bir maç olduğunu ifadede eden Bülent Uygun, çok pozisyona girdiklerini, ancak istenilen bir sonucu alamadıklarını söyledi. Yılmaz Hoca’nın üzerinde çok büyük emeği olduğunu belirten Uygun şunları kaydetti:

“Hocam benim üstadımdır. Beni yetiştiren, futbolcu olmamızı sağlayan hocadır. Hocalığımda da çok büyük emeği vardır. Kardeşçe güzel bir maç oldu. Kazanmak istedik, 10’a yakın pozisyona girdik. Ama istediğimiz sonucu belki alamadık. Şunu da söyleyebiliriz, en azından izleyenlere keyifli bir futbol sergiledik. O anlamda mutluyuz. Bir de benim Elazığspor’da özellikle Yılmaz Hoca’mın teknik direktörlüğünün başlangıcındaki süreç içerisinde teslim ettikten sonra gösterdiği performanstan dolayı da ayrıca hocamı tebrik ediyorum. Her iki takıma da başarılar, camialarına hayırlı olsun diliyorum.”

Gaziantepspor kaptanı Serdar Kurtuluş, Sanica Boru Elazığspor’u yenerek daha üst sıralara tırmanmayı hedeflediklerini ancak yakanılan pozisyonları değerlendiremeyerek sahadan 1 puanla ayrıldıklarını dile getirdi. Kendileri açısından maçın iyi geçtiğini açıklayan Serdar Kurtuluş, şöyle konuştu:

“Oldukça gol pozisyonu yakaladık ve birçoğunu değerlendiremedik. Belki maçı ilk yarı 3-0 yapabilirdik. Elazığspor girdiği bir pozisyonu gole çevirdi. Artık ligin son haftalarına girdik ve geçen hafta aldığımız galibiyetle biz matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemiştik. Alacağımız 2 maç bizi belki ligin üst sıralarında bitirmemizi sağlayacaktı.

Bugün de yeneceğimiz bir maçı berabere bitirdik. Elazığspor’u da tebrik ediyorum. Aldığı bir puan ile onlar da ligde matematiksel olarak kaldılar. Artık önümüzde bir Mersin maçı var. En azından ordan da bir 3 puan alıp kötü giden bir sezonu iyi bir yerde bitirme şansımız var diye düşünüyorum.”

Gaziantepspor’lu Ivan Kecojevic ise hak etmedikleri bir beraberlik aldıklarını vurgulayarak şunlara değindi:

“30 dakika boyunca sahanın üstün tarafı bizdik. Bir gol attık ama 6-7 tane yüzde 100 kaçırdık diyebilirim. Elazığ’a nerdeyse hiç pozisyon vermeden gol yedik. Futbolda ne yazıkki böyle bir kural var. Atamadığınız zaman gol yiyorsunuz. Taraftarlarımızdan böyle bir beraberlikten dolayı, normalde yenmemiz gereken bir maçtı çünkü özür diliyoruz. Hiç hak etmediğimiz bir beraberlik oldu.”

VURAL: ALINAN 1 PUANLA LİGDE KALMAYI GARANTİLEDİK

Alınan beraberliğin her iki takım için önemli olduğunun altını çizen Yılmaz Vural, ligin ekibi olduklarını kanıtladıklarını söyledi. Hem Gaziantepspor’un hem de kendilerinin zor bir dönemi atlattıklarını belirten Vural, gelecek yıl bu sıkıntıları aşma adına tartışacaklarını ifade etti. Vural, şöyle konuştu:

“Bu beraberlik hem Gaziantep’i koruma açısından hem bizim açımızdan çok önemliydi. İki takım da çok şükür ligde layık oldukları, ligde devamını sağlayacak sonuçlarla, birimiz 42, birimiz 43 puanla bu ligin ekibi olduk. Çok zor bir dönemi iki takım da geçirdi. Bunu da geride bırakmış olmak sanırım hepimize bir ders oldu. Önümüzdeki yıl kendi içimizde neden bu kadar sıkıntı çektiğimizi tartışarak lige daha iyi başlayacak bir atmosfere inşallah yaklaşırız. Hem Gaziantep adına, hem kendi takımım adına bunu söylemek isterim.”

Maçta Gazinatepspor’n üstün olduğunu hatırlatan Vural, “Maçın geneline baktığımız da Gaziantep’in birinci devre 5, bizim 2 pozisyonumuz var. Gaziantep’in ikinci devre 3, bizim 1 pozisyonumuz var. Yani pozisyon zenginliği itibariyle direkten dönen toplar, bizlerin onların. Müsait pozisyonlar ve sonuç olarak alınmış çok emeğin, alın terinin karşılığı olan değerli bir puan var. Bunu başardık. Mücadele ve başarı için teşekkür ediyorum. Hocamıza teşekkür ediyorum hakikaten itiraz edeceğimiz, tartışacağımız hiçbir pozisyon olmadan maçı tamamladık. Onların yardımcılarına teşekkür ediyorum. Kısacası çok yorgun ama güzel bir mutluluk.” dedi.

Ligde kalmayı garantiledikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Serdar Gürler, çok kötü ve kendilerine yakışmayan bir futbol oynadıklarının bilincinde olduklarını açıkladı. Gürler, “Herkes gördü zaten. Ama bu tür maçlarda kötü oynayalım farketmez, skor önemli tabiki de. Tabiki de bu akşam bir puan lazımdı. Gaziantep müthiş oynadı. Çok gol pozisyonları kaçırdı. Allah yanımızdaydı, futbol şansı yanımızdaydı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor’un kendilerinden üstün bir futbol oynadığının altını çizen Volkan Yılmaz, alınan 1 puanla son haftaya kafalarının rahat girdiğini vurguladı. Yılmaz, “Gaziantepspor bizden daha iyi top oynadı. İlk yarı da olsun, ikinci yarı da olsun üstün bir futbol oynadılar ama bizim için önemli olan buradan 1 puan almaktı. Yenebiliyorsak yenecektik ama en kötü 1 puanı alıp ligi bitirmekti. Bunu başardık bugün. Bundan sonra da küme düşme mücadelesi veren takımlara da başarılar diliyorum. İnşallah onlar için de hayırlısı olur.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim