DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Gediz Üniversitesi öğrencileri, tanınmış sanayi kuruluşlarının desteğiyle hidrojenle çalışan araba yapıp Hollanda’da yarıştı. Bilime katkıda bulunan bu firmalar unutulmadı, plaketle teşekkür edildi. Üniversite-sanayi işbirliğini daha da geliştirmenin sözü verildi.

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atmış, Hollanda’da düzenlenen Shell Eco-Maraton’a katılmaya hak kazanmıştı. Bilime meraklı gençler, geliştirdikleri hidrojenli araba GÜVE 1 (Gediz Üniversitesi Verimlilik) ile Türkiye'yi temsil etmişti. Yüzde 100 çevreci otomobilin yapımında Bisan, Katmerciler, Özgörkey, Mercan Yat ve Teksav Teknoloji firmaları da büyük destek vermişti. Bu kuruluşlara tek tek teşekkür edildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Bisan Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Dursun Kaleli ve Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Türkyılmaz’a plaket verdi. Rektör Çevik, yaptığı açıklamada üniversitelerin toplumun her kesimiyle, özellikle sanayiyle el ele vererek daha verimli ve yararlı olabileceğini söyledi: “Atalarımızın ‘Birlikten güç doğar’, ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözlerini hayata geçirmeli, güçlerimizi birleştirerek ülkemize ve insanlığa yararlı olmalıyız. Bu amaçla sanayiyle kurduğumuz işbirliğini arttırarak sürdüreceğiz. Zaten üniversitemizin kuruluş ve var oluş amacı da bu. Beraber daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Her şey yarınlar için.”

Yönetim Kurulu Başkanı Kaleli de araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin her zaman yanında yer alacaklarını belirterek, “Gediz Üniversitesi’yle her alanda ortak çalışma yapmaya hazırız. Yeter ki bilim kazansın, birlikte bir değer ortaya çıkarılsın.” dedi.
Editör: TE Bilisim