MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bursa Orhangazi Belediyesi tarafından desteklenen ve ilk şubesi Muradiye Mahallesi'nde açılan 'Gönüllü Evi’nin ikincisi, TOKİ bölgesinde hizmete girdi. TOKİ konutlarının giriş katındaki iki daire birleştirilerek, kadınlara özel kurslar ve eğitimlerin verileceği Gönüllü Evi’ne dönüştürüldü.

Orhangazi Belediyesi Gönüllü Evi, TOKİ bölgesinde ikinci şubesini açtı. TOKİ konutlarından giriş katındaki iki dairenin düzenlemesi yapılarak kadınların hizmetine sunulan Gönüllü Evi açılışında konuşan Gönüllü Evi Temsilcisi Berrin Tuğral, Belediye Başkanı İsmail Tartar ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Tartar ise kadınların her şeyin en güzeline layık olduklarını belirterek, “Onlar istedi biz destek verdik. Destek de vermemiz gerekiyordu. Onlar harika şeyler üretiyorlar biz gurur duyuyoruz.” dedi. Tartar, kadınların ortaya koydukları bu sosyal sorumluluğu da kutladığını dile getirirken, “Sizler istemeye devam edin, biz her zaman desteklemek için burada olacağız. Daha güzel günleri birlikte yaşayacağız.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, iş adamları Emrullah Sözer ve Yusuf Ateş’e, TOKİ Gönüllü Evi’ne yaptıkları maddi destekten dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra TOKİ 3. Etap'ta bulunan Gönüllü Evi 2. Şubesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Törende açılışa gelen çok sayıda kadına çeşitli ikramlar yapıldı. TOKİ Gönüllü Evi’nin sorumluluğunu ise Oya Ateş sürdürecek. Oya Ateş, Gönüllü Evi’nde dikiş atölyesi, mefruşat, iğne oyası ve boncuk işi kursları verileceğini kaydetti.

Öte yandan, Orkent semt pazarında ilk olarak geçen hafta açılan ve ev hanımlarının evlerinde yaptıkları ürünlerin satışının yapıldığı Kadın El Emeği Pazarı için de bir açılış töreni düzenlendi. Belediye Başkanı İsmail Tartar ve Gönüllü Evi mensuplarının yanı sıra muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı açılış dualarla gerçekleşti. Açılıştan sonra tezgahları gezen Başkan Tartar, kadınların el emeği ürünlerine hayran kaldı.

Editör: TE Bilisim