BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen 'Gönüllü İtfaiyeciler Kursu'nun 4. etabında kursiyerler 5 metre yükseklikten iniş yaptı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 4. Etap çalışmaları devam eden Gönüllü İtfaiyeci projesinde, gönüllüler bugün 5 metrelik yükseklikten iniş gerçekleştirdi. Saat 13.00’ de başlayan etkinlik çerçevesinde hazırlıklarını tamamlayan kursiyerler, İtfaiye erlerinin denetimlerinde inişlerini gerçekleştirdi. Kursiyerlerden Gülseren Yurdusever kursların keyifli, eğlenceli ve öğretici geçtiğini ifade ederek, "Bu kurslar, her zaman, her yerde faydalı olabilecek bir eğitim. İnsanlarımızın da katılmalarını tavsiye ederim. Çünkü hayatın her kısmında, kaza ve sağlık açısından her an her şey olabilir. Aldığımız kursta ilk yardım dersi veriliyor, yangın anında ilk etapta ne yapacağımız öğretiliyor. Keyifli, güzel, eğlenceli ve öğretici bir dönem geçirdik. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş, Meydanbaşı mevkiindeki iniş eğitimi sırasında yaptığı açıklamada, 20 kursiyerin müracaat ettiği kursu 12 kursiyerin tamamladığını söyledi.
Toplamda 90 saat süren ancak hafta sonları verilmesi nedeniyle 3 ayda tamamlanan kurslarda, teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini anlattı. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş, Meydanbaşı mevkisindeki iniş eğitimi sırasında yaptığı açıklamada, 20 kursiyerin müracaat ettiği kursu 12 kursiyerin tamamladığını söyledi.

Toplamda 90 saat süren ancak haftasonları verilmesi nedeniyle 3 ayda tamamlanan kurslarda, teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini anlatan Ateş, "4. Grup Gönüllü İtfaiyeci eğitimlerinin son aşaması olan inişleri yapıyoruz. Kursiyerlerimiz önce 5 metre, ardından da 15 metre inişler gerçekleştirecek. Önümüzdeki hafta da itfaiyeciliğin son aşaması olan 50 metreden iniş yapacaklar. Daha sonra sınava girecek olan kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamlamış olacaklar.
Eğitimlerin ardında ise istedikleri taktirde müdürlük bünyesinde kurduğumuz Ereğli Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’ne (ERİDAK) üye olabilecek. Bu sayede bizimle birlikte yangın, kaza, doğal afet, toplumsal olaylar, su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarına katılabilecekler. Şu anda ilçemizde gönüllü itfaiyeci sayısı 110’a ulaştı.5. Grup kurs için de şu anda 30 kişilik sınıfımızı oluşturduk. Halen 25 müracaat bulunuyor, 5 müracaat daha olması halinde 15 Mart itibarı ile kurslarımıza başlayacağız. Bu kurslarımızla Ereğli’de iyi bir potansiyel yakaladığımıza inanıyorum."

Kursiyerler daha sonra eğitmenler nezaretinde inişlerini gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim