CHP’li Özgür Özel’in “Arapça” açıklamasına tepkiler çığı gibi büyüyor! CHP’li Özgür Özel’in “Arapça” açıklamasına tepkiler çığı gibi büyüyor!
Darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ-PDY mensubu askerlerin emniyette basit yalan ve bahanelere sığındığı ortaya çıktı. Rütbeli askerlerden bazılarının emniyet yetkililerine "Benim de akrabalarım polis. Darbe olduğunu biz de sonradan öğrendik" dediği öğrenildi.

İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde paralel yapılanma mensuplarının başlattığı darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerle ilgili soruşturma devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesinde tutulan 163 askerden rütbeli olan 36'sı dün akşam Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmişti.

BENİM DE AKRABALARIM POLİS

Mahkemeye çıkan 36 asker de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Rütbeli askerlerin emniyette yapılan sorgularında basit yalan ve bahaneler öne sürdüğü belirtildi. Rütbeli askerlerin emniyet yetkililerine "Benim de akrabalarım polis. Darbe olduğunu biz de sonradan öğrendik" dediği öğrenildi.
Emniyette kalan 127 askerden 40'ının Hava Harp Okulu öğrencisi olduğu 87'sinin ise er olduğu bildirildi. Öğrencilerin Yalova'daki kamptan getirildiği belirtildi. Öte yandan erlerin polise darbe olduğundan habersiz olduklarını söylediği ortaya çıktı.

BİZE YALAN SÖYLEDİLER

Erlerin polise "Gece bizi 02.00'de uyandırdılar. Halk ayaklanması olduğunu ve onu bastırmaya gittiğimizi söylediler. Biz piyadeyiz. Hiç tanka binmemiştik. Bizi tanka bindirip götürdüler. Bize yalan söylediler. Darbe olduğunu hiçbir arkadaşım bilmiyordu" dedikleri öğrenildi.Cihan

Editör: TE Bilisim