Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Bakanlar Kurulu tarafından Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanan grevin, milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle yasaklanması Bursa’da protesto edildi. PTT önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan bir grup sendika üyesi, Başbakanlık ve Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı’na hazırladıkları dilekçeleri faks yoluyla gönderdi.

Kamu emekçileri Sendikası Bursa Şubeler Platformu, KESK Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyıldız ve bir grup sendika üyesi memur, grev yasağını Atatürk Caddesi PTT önünde protesto etti. Kalabalık adına açıklama yapan Ayyıldız, "Metal işçilerinin grev hakkı derhal iade edilmeli. 30 ocak günü Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile metal grevinin yasaklandığı Türkiye’de demokrasinin olmadığı bir kez daha ilan edilmiştir. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi metal işçilerinin grev oylama sandıklarında, grev meydanlarında ortaya çıkan iradesine karşı Bakanlar Kurulu’nun aldığı yasaklama kararının adı ‘darbe’dir. Daha grevin ilk günü hükümetin çokça başvurduğu ifadelerle, ‘Sandıkta ortaya çıkan iradeye karşı darbe yapılmıştır.’ Grev hakkı İLO sözleşmeleri dahil olmak üzere pek çok uluslararası sözleşmenin güvencesi altındadır. Birleşmiş Milletler'e üye pek çok ülke grev hakkını tanımaktadır. 90 ülke grev hakkına anayasalarında yer vermiştir." dedi.

Hükümetin yasak kararına ‘milli güvenliği’ gerekçe gösterdiğini hatırlatan Ayyıldız, şunları kaydetti: "Metal işçilerinin grevini yasaklarken de milli güvenlik gerekçesini öne süren AKP iktidarı için işçilerin kitlesel ölümü değil; kitlesel grevi, kitlesel olarak hakkını araması güvenlik sorunudur."

Editör: TE Bilisim