Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, genel seçimde partisinin İzmir’de oylarını yüzde 30 arttırdığını söyledi. MHP’nin, İzmir’in yükselen partisi olduğunu dile getiren Oktay Vural, “2011 seçimlerine göre oylarımızı yüzde 30 arttırdık. Buna karşı AKP'nin İzmir’de oy kaybı yüzde 21.4 oldu. CHP ise yerinde saydı. MHP, İzmir’in yükselen partisidir. Seçim sonuçları, İzmir’in değerlerine ve İzmir’in siyasetine en uyumlu partinin MHP olduğunu ortaya koymuştur.” dedi.

MHP Milletvekili Oktay Vural, seçim bölgesi İzmir’in seçim sonuçlarıyla ilgili geniş bir değerlendirme yaptı. Türk siyaseti açısından çok kritik olan bir seçimin geride kaldığını ifade eden Vural, “Türkiye geneli ve İzmir sonuçları ortada. İzmir tercihini yapmıştır. Sonuç itibariyle İzmir’de MHP olarak 2011 seçimlerini dikkate aldığımızda MHP’nin oy artışı yüzde 30’dur. İzmir’de MHP, 2011 seçimlerini dikkate aldığımızda başarılı olmuş, 2 olan milletvekilini 4’e çıkarmıştır.” dedi.

'AKP’NİN OYLARI YÜZDE 21 ERİDİ'

İzmir’de AK Parti’nin oylarının eridiğin ve son seçimde büyük bir darbe aldığını vurgulayan Oktay Vural, “AKP’nin 2011 seçimlerine göre kaybı yüzde 21.4 olmuştur. Bütün bunlarla birlikte MHP İzmir’de yaklaşık yüzde 14’e sahip bir oy oranıyla birinci bölgeden 2, ikinci bölgeden de 2 milletvekili çıkarmıştır. Bu tablo MHP’nin İzmir’de yükselme trendinin yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. İzmir’le ilgili bakıldığında MHP’nin yükselişi, AKP’nin düşüşü gayet açık ve net. CHP’nin de 2014 seçimlerine göre yerinde saydığını görüyoruz. MHP, İzmir’in yükselen partisidir. İzmir’in değerlerine ve İzmir’in siyasetine en uyumlu partinin MHP olduğu ortaya çıkmıştır. MHP olarak benim de bulunduğum birinci bölgeyi dikkate aldığımızda oy artışımız 2011 yılına göre yüzde 25 olmuştur. AKP yüzde 18 düşüş yaşamıştır, CHP ise yerinde saymıştır.” dedi.

'İZMİR BÜYÜDÜKÇE MHP BÜYÜMEKTEDİR'

MHP’nin İzmir’de oylarını yüzde 30 oranında arttırdığını hatırlatan Vural, “Bu, MHP’nin politikalarıyla İzmir’in politikalarının bütünleştiğini ortaya koymaktadır. İzmir büyüdükçe MHP büyümektedir. Ben tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir milletvekili olmaktan şeref duydum, İzmirlileri temsil etmekten ve tekrar İzmir milletvekili olma şerefini bana verdiler. Ben de bu mesajlar doğrultusunda gereğini elbette yapacağım. İzmir’in bundan sonra ihtiyaçlarını karşılayacak, İzmir’in meselelerini Türkiye’nin önüne getireceğiz. İzmir’in sorunlarını çözebilecek bir perspektifte milletvekili olarak, daha önce olduğu gibi çalışmaya devam edeceğim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim