İlan edilen araştırmaya göre Gümüşhane Üniversitesi dünya sıralamasındaki yerini 362 basamak artırarak 3.535’inci sıraya yükseltti. Araştırmaya dahil edilen Avrupa ülkesindeki 6000 üniversite arasında da 1089’uncu sırada yer alan Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’den 209 üniversitenin yer aldığı araştırmada Türkiye’nin en başarılı 111’inci üniversitesi oldu.

Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi? Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi?

Yapılan değerlendirmelere göre dünya sıralamasında birinci sırada Harvard, ikinci sırada Stanford üniversiteleri yer alırken, üçüncü sıraya MIT (Massachusetts Institute of Technology) yerleşti. 

Dünya genelinde ilk defa 2020 yılında sıralamaya giren Gümüşhane Üniversitesi 3897 olan sıralamasını bu yıl 3535’e yükseltmiş oldu. 11.989 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Gümüşhane Üniversitesi sıralamasını 362 basamak artırarak önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. 

Araştırmada Gümüşhane Üniversitesi Etki Sıralamasında 8616’ıncı, Açıklık Sıralamasında 2198’inci ve Mükemmellik Sıralamasında ise 3465’inci sırada yer aldı. 

Alınan başarı hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz, dünyanın en saygın üniversite sıralama listelerinden biri olan ‘Webometrics Ranking of World Universities’ tarafından yayınlanan sonuçlarla büyük bir başarı elde etti. Üniversitemiz, bu sonuçlarla Dünya Üniversitelerinin Webometrics Sıralaması’nda 2020 yılındaki sıralamasından 362 basamak birden yükselerek 3535’inci sırada yer aldı. Bir üniversitenin SCImago yüksek eğitim kurumları sıralamasındaki yeri o üniversitenin; uluslararası internet ortamında ve web sitelerindeki görünürlüğünü, uluslararası akademik organizasyonları görünür bir şekilde hayata geçirebilme yeteneğini ve sanal ağlarda veri paylaşımındaki etkinliğini gösteriyor. Elde edilen başarı, Üniversitemizin sadece ülkemizde değil, aynı zamanda uluslararası alanda da tanınmasının bir göstergesidir. Bu sonuçlar, azimle çalışmanın, bilimsel üretkenliğin ve kalitenin bir ödülüdür. Üniversitemizin yakalamış olduğu başarısı burada emeği geçen tüm öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve personelimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur. Bundan sonraki hedefimiz, elde ettiğimiz başarıyı daha da ileriye taşımak ve uluslararası alanda daha fazla tanınır hale gelmektir. Bu vesileyle de elde edilen başarının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Webometrics araştırmasına ait bilgilere erişmek için:

Dünya sıralaması için: https://www.webometrics.info/en/world

Avrupa sıralaması için: https://www.webometrics.info/en/Ranking_Europe

Ülke sıralaması için ise: https://www.webometrics.info/en/Europe/Turkey sayfaları ziyaret edilebilir.

 

Editör: Kerim Öztürk