Kürtünlüler dernekleşecek Kürtünlüler dernekleşecek
 Gümüşhane gökdere köyünün istanbul esenyurt derneğinin düzenlemiş olduğu aşıklar şölenine, MHP MYK üyesi Musa Küçük, MHP MYK üyesi Erdem Karakoç, İstanbul gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı Sabri Şenel, gökdere köyü dernek başkanı ve çok sayıda misafir katıldı. Gecede halk Ozanları Mustafa Aydın, Adem Aydıner, Mustafa Acaroğlu birbirinden güzel yaşanmış öyküler, Türk milletinin anadoluda yaşadığı binlerce yıllık milli birikimden kesitler sundular Gecede dinleyicilere duygu ve heyecan dolu dakikalar yaşattılar. Zaman zaman dinleyenlerin göş yaşlarına mani olamadığı anlarda Mustafa Aydın'ın gerçek yaşam öyküsü olan Karçiçeği adlı eseri inanarak, yaşayarak aktarması ile oluşuan havada göşyaşları birlikte aktı. Mustafa Aydın'ın sevilen eserleri sazıyla, sözüyle söylemesinden sonra diğer aşıklar Adem Aydıner ve Mustafa Acaroğlu atışma yaptılar. Dinleyenlerin beğenisini, takdirini ve övgüsünü kazanan bu program gelecek günlerde düzenlenmesi dileğiyle bir güzel akşam olarak hafızalara kazındı. 

HaberAlp ailesi olarak aradan yıllar geçmesine rağmen Mustafa Aydın'ın tazeliğini koruyan acısını Allah kimseye göstermesin. Eşine, karçiçeğine yüce mevladan rahmet diler, geride kalan sevgili yavrularının bahtı açık olsun diyoruz. Türk kültürünün yaşayan gönüllü kültür elçilerinin bu çalışmalarını takdirle karşılıyor, bu toprakların, bu milletin sesi, soluğu olarak değerlendiriyoruz. Kendilerine bu meşekatli yolda başarılar diliyoruz

MUSTAFA AYDIN KİMDİR
1963 yılında Kars’ın Selim ilçesinin Beyköyünde doğdu. Annesinin adı Zeynep, babasının Ali’dir. Altı kardeştirler. Trafik kazasında kaybettiği birinci eşinden iki, ikinci eşinden bir çocuğu vardır. Lise mezunu olan Âşık Mustafa Aydın, âşıklığı bir meslek olarak devam ettirmektedir.Sarıkamış’ta öğrenimini sürdürdüğü sırada saz çalıp türkü söylüyordu. Gençliğinde Âşık Mevlüt İhsanî ile tanıştı. Ondan âşıklık sanatını öğrendi. Bir süre usta-çırak ilişkisini devam ettirdi. Askerlik hizmetinden sonra sazı ile birlikte Anadolu’yu baştan başa dolaştı. Bu dolaşmalar ve konser programları sebebiyle Türkiye’nin en ünlü âşıkları ile tanıştı ve onlardan da sanatını geliştirici bilgiler öğrendi. 
Hemen her konuda şiirler söylemekle birlikte, şiirlerinde halkın dertlerini ve sosyal konuları ön plana çıkarmaktadır.

Katıldığı yarışmalarda onlarca ödül kazanmış, kendisine onur belgesi, şeref belgesi, teşekkür belgesi gibi belgeler ile yine onlarca plaketler verilmiştir. Şiirleri bir kitap bütünlüğünde yayımlanmamıştır ama on bir adet kaseti, beş adet CD’si, beş adet klibi bulunuyor. Doğaçlama şiirler de söyleyen âşığımız, atışmalarda da başarılı olmaktadır.

Üniversitelerde hakkında epeyce bitirme tezleri ve yüksek lisans tezleri yapıldı.
Âşıklıkla geçimini sağlayan nadir âşıklardandır.

Mustafa Aydın halen Dünya Anadolu Aşıklar Birliği Derneği genel başkanıdır.

MUSTAFA AYDIN'IN ESERLERİNDEN SÖZLER;
KIZIM
Fırtınası eksik olmaz 
Hayat dağı kardır kızım
Ana baba yeri dolmaz
Dar gününde yardır kızım
Dar gününde yardır yavrum
Hak emrine ol emanet
İffet ile yaşa sade
Yüzündeki saf ifade
Ak alnından nurdur yavrum
Ak alnından nurdur kuzum
Başı dik er muradına 
Leke sürme pak adına
Hayatının bak tadına
Ömür yolu dardır yavrum
Ömür yolu dardır kuzum
Mustafa gör sağı solu
Dikenlerden gençlik yolu
Etrafında tuzak dolu
Dost düşmanın vardır kızım
Fırsatçılar şerdir yavrum

CEYLAN GÖZLÜM
Bakışların yüreğimde
Açtı yara ceylan gözlüm
Muradını alamadın
Kaşı kara ceylan gözlüm
Seni gördüm boynu bükük
Genç yaşında ömrü sökük
Gözü yaşlı perçem dökük
Zülfün tara ceylan gözlüm
Dağ başında soğuk vardı
Geçit vermez duman kardı
Gurbet eli avcı sardı
Düşme tora ceylan gözlüm
Kaşlarının karasından 
Kan süzülür yarasından
Dikenlerin arasından
Çık kenara ceylan gözlüm
Sevdim seçtim kul içinde
Yorgun düştük yol içinde
Susuz kaldık göl içinde 
Gel pınara ceylan gözlüm
Yaralı candan bezersin
Ovadaki kırda gezersin
Mustafa’yla hür gezersin
Çık dağlara ceylan gözlüm
Eşini ara ceylan gözlüm

Editör: TE Bilisim