Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
İşte Cumhuriyeti kuranların yerleşim yeri isimleri: Kurtköy, Kurt doğmuş, Bozkurt, Kızıl Elma, Ergenekon vb ya şimdi masum(!) etnik isim talepleri İle istisnalar hariç Türkçe isimler silinip yerine Süryanice, İbranice, Ermenice ve Rumca isimler koyulmuştur.

Bu yetmiyormuş gibi, o kentlerde nerede ise yaşamayan bir kaç gayri Müslim hatırına mı o Türk yurtlarının adları değiştirilmiştir

Kürt kardeşim Türk'ten Türk asla Kürtçe isimden rahatsız olmaz; o halde nedir asıl maksat? ardından Ermenilerin tanıma, tazminat toprak şeytan üçgenini sahada realize etmek midir asıl maksat?

Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan ya da Rum kesiminde veya İsrail'de buna müsade ederler mi? Kaç tane yerleşim yeri Türk ismi İle kalabilmiştir?

Mesela İstanbul içinde Costantinopol ismi dayatılıyor? İzin verilecek mi? Ermenistan Ağdam Camiini ahır yaptı; Bulgaristan Camileri içkili mekan yaptı... Van Akdamar Kilisesine bu milletin parası harcanır mı? Nerede kaldı mütekabiliyet ilkesi?

Yer isimleri, mezarlıklar, tarihi kültürel medeniyet kalıntıları o yerlerin tapu senetleridir.  Mesela Gümüşhane köy isimleri Beş kilise, Kabakilise, Cönger, Zimon, Çuhut, Edişe, Sobran, Vessenni, Ayliya vb isimlerin geri gelmesini isteyene Gümüşhane'de müsade edene ne denir?

Sabri Şenel



Editör: TE Bilisim