Gümüşhane'de güzellikler var idi. Harşit, kenarındakilere candır Gümüşhane'de güzellikler var idi. Harşit, kenarındakilere candır
 İstanbul büyük şehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu İstaç genel müdürü Merhum Mustafa Canlının ismini Gümüşhanede de yaşatma sözünü tuttu ve Şehirin efsane ismi hak ettiği esere kavuşuyor bu jest Canlının sevenlerini çok memnun etti törene yoğun katılım bekleniyor.

Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi’nin temeli Cuma günü atılıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken 26 Eylül’de yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle vefat eden Mustafa Canlı’nın adının yaşatılması için İBB tarafından yaptırılacak olan Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi’nin temeli Cuma günü atılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı törenle Hasanbey Mahallesinde daha önce yıkım kararı alınan eski kız yetiştirme yurdu binasının yerine yapılacak olan bina bu yıl içerisinde tamamlanarak önümüzdeki yıl eğitim öğretime kazandırılacak.

Gümüşhane’nin eski Belediye Başkanı ve Milletvekili de olan Canlı’nın vefatının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu onun adının yaşatılacağı bir eserin Gümüşhane’de yapılacağını duyurmuştu.

İSTAÇ A.Ş’nin Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaatı ve Gümüşhane Valiliği’nin olurunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile protokol yapılarak inşaat işlemleri için resmi süreç başlatıldı.

Talebe istinaden okul yeri olarak geçtiğimiz yıllarda kız yetiştirme yurdu olarak kullanılan, daha sonra Fen Lisesi ve Turizm Lisesi olarak kullanıldıktan sonra binanın güvensizliği nedeniyle kapatılan ve Valilik talimatıyla da yıkım kararı verilen bina tahsis edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun özel proje çalışılması talimatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ AŞ tarafından Gümüşhane tarihi evleri mimari referans alınarak özel bir konsept proje çalışıldı.

Bakanlık tarafından uygunluk verilen konsept projenin yapılacağı yerde eski bina yıkılıp ve hafriyat çalışması tamamlanırken 8 Ekim Cuma günü düzenlenecek törenle binanın temeli atılacak.

Merhum Mustafa Canlı’nın vefat yıldönümü nedeniyle İBB tarafından düzenlenecek “Mustafa Canlı’yı Anma ve Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu Proje Tanıtım Programı” için 8 Ekim’de Gümüşhane’ye gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 14.30’da Hasanbey Mahallesindeki okul alanında düzenlenecek programa katılacak.

İmamoğlu buradaki programının ardından merhum Canlı’nın Emirler mezarlığında yine İBB tarafından yeniden düzenlenen kabri ve yanındaki çeşmesinin başında düzenlenecek anma programına katılacak.


Editör: TE Bilisim